Blåsarsymfonikerna

En blåsensemble i framkant

Blåsarsymfonikerna (tidigare Stockholms Läns Blåsarsymfoniker) har, liksom Länsmusiken i Stockholm, Musikaliska på Nybrokajen i Stockholm som hemmascen. Det är en nyfiken orkester som utmärker sig för sin stora genrebredd, sina gränsöverskridande samarbeten och ovanligt jämställda programpolitik.
 

Blåsarsymfonikerna
Foto: Mats Bäcker
Cathrine Winnes på läktaren
Cathrine Winnes

Blåsarsymfonikerna har utvecklats från en musikkår i SL:s regi – under namnet Stockholms Spårvägsmäns Musikkår – till en modern, djärv och nyskapande ensemble som nu är inne på sitt 113:e år. Orkestern verkar främst i Stockholms län, men har etablerat sig som en av Nordens ledande blåsarensembler med växande internationellt renommé. På engelska heter orkestern The Swedish Wind Ensemble. Cathrine Winnes är sedan hösten 2015 Blåsarsymfonikernas konstnärlige ledare, och tillträdde som chefsdirigent under 2016.
 

Orkesterns ensembler

Blåsarsymfonikerna och deras mindre ensembler sätter musikalisk guldkant på möten, fester, konferenser och evenemang i fullt format eller mindre konstellationer. Genom åren har de bland annat medverkat vid galor och konferenser, stora event i Blå hallen, jubileumsmiddagar, festivaler, kammarmusikkonserter, Kultur i vården, soppkonserter och invigningar.

Du kan både anlita hela orkestern och deras mindre ensembler:

  • Serenadensemblen
  • Blåsarkapellet
  • Sextetten
  • Blåskvintetten
  • Saxofonkvartetten

För bokning, kontakta orkesterns producent Lena Jakobsson lena.jakobsson@musikaliska.se


Några av programmen som orkesterns ensembler kan erbjuda:
 

"Skivlådan" med Blåsarsymfonikernas sextett
Film: Per-Markus Heggestad"I den gula paviljongen" med Blåsarsymfonikernas sextett
Film: Per-Markus Heggestad"En musikaliska världsomsegling" med Blåsarsymfonikernas saxofonkvartett
Film: Per-Markus Heggestad