Färdtjänstadress

Nybrokajen 11, 111 48 Stockholm

Tillgänglighetsanpassad entré

Via Lilla entrén till höger om huvudentrén finns en hiss till foajé och konsertsal. Kontakta oss på 08-545 703 00 vid din ankomst så blir du insläppt av en publikvärd.

Hiss

Hiss till foajé, konsertsal och höger läktare finns från markplan via Lilla Entrén, se ovan. Personhissen lämpar sig för både barnvagn, rullstol och rullator.

Tillgänglighetsanpassad toalett

Finns på entréplan.

Rullstolsplatser

I den stora konsertsalen finns rullstolsplatser. Dessa bokas på 08-545 703 00. Clara Schumannsalen har inga fasta sittplatser så för evenemang där behöver du inte boka någon rullstolsplats. Det finns en bred, tröskellös ingång.

Hörselslinga

I konsertsalen, på mittparkett rad 10 -17.

Hjärtstartare

Finns på väggen, i anslutning till biljettkassan och hissarna. Hjärtstartaren är självinstruerande vilket innebär att en oerfaren användare kan använda utrustningen och rädda liv. Om hjärtstartaren hittar ett kammarflimmer ges instruktion om defibrillering, d.v.s. en elektrisk stöt. Du kan aldrig ge en stöt om inte hjärtstartaren analyserat att det behövs. Hjärtstartaren vägleder även användaren genom en korrekt hjärt-lungräddning. All personal på Musikaliska har genomgått en kurs i hjärt- och lungräddning och bekantat sig med hjärtstartaren.

Besökare till Stallet

Stallet når du via en separat ingång på Stallgatan 7, runt hörnet från Musikaliska. Entrén för rullstolsburna gäster som ska till Stallets konsertlokal, ligger på Blasieholmstorg. Kontakta oss på 08-545 703 00 så får du hjälp att ta dig in.

Toalett med skötbord

Finns på entréplan.

För allas trivsel

  • Undvik parfym, hårspray och andra starka dofter när du besöker oss.
     
  • Djur får ej medtas in i Musikaliskas lokaler. Har du assistanshund? Kontakta oss i förväg på  08-545 703 00 för att få hjälp med assistans.
     
  • Vi ber vänligen alla våra besökare att inte medföra eller förtära produkter som innehåller nötter.