Om oss

Vi är tre verksamheter under samma tak med musik och mod som gemensam ledstjärna; Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm och Musikaliska.


Blåsarsymfonikerna är en modern och nyfiken blåsarsymfonisk orkester som utmärker sig för sin djärvhet och sin ovanligt stora genrebredd. Orkestern ger ett tiotal konserter per säsong på Musikaliska tillsammans med erkända solister, men spelar även ute i länet.

Länsmusiken i Stockholm har som uppdrag att sprida musik i Stockholms län, i alla genrer och från olika kulturer, till framför allt barn och unga.

Musikaliska är det konserthus vi verkar i, på Nybrokajen i Stockholm. Huset rymmer ett brett konsertutbud med klassisk musik, nutida konstmusik, folk- och världsmusik, familjekonserter, jazz m.m. Här genomförs även events, seminarier och konferenser.


Varje år tar ca 90 000 personer del av våra tre verksamheters konsertutbud och årligen arrangerar vi över 600 konserter, både i huset och runt om i Stockholms län. Vi är idag ett 40-tal anställda, orkestern inkluderad, som arbetar i Sveriges äldsta konserthus. 2018 fyllde konserthuset 140 år! Utöver detta finns även Stallet Folk & Världsmusik/RFOD som hyresgäst.
 

Stora salen
Blåsarsymfonikerna under ledning av Cathrine Winnes Foto: Jonas Jörneberg