Vegas på Musikaliska: Intervju med Rennie Mirro

Rennie Mirro


Inför konserterna Vegas på Musikaliska fick vi några ord med Rennie Mirro, som tillsammans med Karl Dyall och Joachim Bergström ger sammanlagt fem konserter på Musikaliska den 31 januari, 2 och 3 februari 2020.

Detta är tredje säsongen ni medverkar i en Blåsarsymfonikerna-konsert med Vegas-temat. Ni har under flera års tid, framfört en del av repertoaren i andra sammanhang bland annat på ett fullsatt Stadsteatern. Vad är det med Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr som gör att ni fortsätter tolka dem och musiken de framförde?
- Framförallt är det musiken! Låtar som de här skrivs inte längre. Det hantverk som jag personligen beundrar och älskar så mycket upplever jag som i stort sett borta tyvärr. Arrangemangen, det storslagna. Harmonier som på nåt sätt skrevs för att vara större än livet självt, självsäkra och majestätiska. Det är härligt att få en smak av den känslan. De var ju lite ”larger than life” när de gick upp på scen. De bjöd in oss alla till deras lilla exklusiva värld där de själva var kungar samtidigt som de var vanliga människor med allt vad det innebär vilket också kom fram när de sjöng. Det tycker jag är så fantastiskt. Att genom den här otroliga musiken vilja berätta och dela känslor.

Du och Karl Dyall har en lång gemensam historia, med många samarbeten genom åren, bland annat musikalen Singin’ in the rain och Flashdance. Hur är det att jobba ihop med varandra efter så många år?
- Det har varit fantastiskt att stå på scenen tillsammans med Kalle. Jag är hans största fan och har varit det så länge jag kan minnas. Vi kompletterar varandra så väl. Jag får en otrolig energi av att jobba med Kalle och han ger mig det där nödvändiga ”goet” som jag inte har i mig naturligt. Det är ett driv som Kalle har, att vilja pusha sig längre som jag tycker så mycket om. Jag är tacksam för allt vi fått möjligheten att göra ihop och ser fram emot att få fortsätta växa tillsammans med Kalle, både på och utanför scenen.

Till sist, vad kan publiken förvänta sig av Vegas på Musikaliska?
-Både Jocke, Kalle och jag älskar den här musiken. Att få sätta på sig smokingen tillsammans med finskorna och ställa sig på scen med en ljuvlig orkester och bara få ha kul. Det är det vi kommer att bjuda på. Två timmar ren underhållning tillsammans med underbara Blåsarsymfonikerna!

Vegas på Musikaliska spelas fredag 31 januari kl 19, lördag 1 februari kl 15 och kl 18, söndag 2 februari kl 15 och kl 18
Medverkande: Karl Dyall, Joachim Bergström, Rennie Mirro, Blåsarsymfonikerna
Dirigent: Joakim Hallin


BOKA BILJETTER

Vegas på Musikaliska