Ny styrelseordförande och ny VD för Musikaliska, Blåsarsymfonikerna & Länsmusiken i Stockholm

 

Sverker Gawell och Ingela Lindh

 

Musikaliska, Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm har en ny styrelseordförande, Ingela Lindh. Styrelseledamoten Sverker Gawell har utsetts till VD fram tills det att en mer permanent lösning av VD-tjänsten är på plats.

Nya styrelseordförande Ingela Lindh är utbildad arkitekt och har en lång bakgrund inom Stockholms stad. Hon har bl a verkat som stadsbyggnadsdirektör vid Stockholms Stadsbyggnadskontor, stadsdirektör i Stockholm, VD Stockholms Stadshus AB och VD på Stockholmshem. Ingela Lindh har varit ordförande för Kungliga Musikhögskolan, är ledamot i ett antal styrelsen och har ett antal rådgivningsuppdrag.

- Det känns mycket hedrande att få kliva in i denna nya roll. Blåsarsymfonikerna bredd och kompetens förenat med det fantastiska huset vid Nybrokajen spelar en viktig roll inom musiklivet i Stockholm. Inte minst den senaste tiden har också visat hur mycket just musiken betyder för oss. Jag hoppas kunna få bidra till att utveckla verksamheten vidare tillsammans med alla medarbetare i orkestern och i huset! säger Ingela Lindh.

Sverker Gawell är utbildad civilekonom och har verkat inom scenkonsten i över 40 år. Under åren 2003-2015 var han VD för Örebro Konserthus med Svenska Kammarorkestern. Sverker Gawell har varit administrativ direktör och vice vd på Stockholms stadsteater och haft ledande positioner vid Uppsala stadsteater och Kungliga Operan samt styrelseuppdrag i Folkoperan, Svensk Scenkonst och Opera på Skäret.