Livestreaming - Stockholms saxofonkvartett: Europakonsert! Torsdag den 14:e maj kl. 20.00 direktsändning från Musikaliska

Sthlms saxofonkvartett


Föreningen Nya Perspektiv och Musikaliska är glada att erbjuda en livestreamad konsert med Stockholms saxofonkvartett torsdag 14/5 20.00. Konserten genomförs utan publik.

Program

Tomasz Skweres – Penrose Square (Austria)
Nils Henrik Asheim – Glasshus (Norway)
Nina Šenk – Phases of Water (Slovenia)
Tatjana Kozlova – Johannes – Lost motion (Estonia)
Paula af Malmborg Ward – Desire Encapsulated (Sweden)

Klicka på filmen för att komma till livestreamingen:
 

 

Medverkande

Mathias Karlsen Björnstad - sopran-, alt- och tenorsaxofon
Jörgen Pettersson - alt- och sopransaxofon
Jesper Eriksson (vik)- tenor- och sopransaxofon
Linn Persson - baryton-, tenor- och altsaxofon
 

Om Stockholms saxofonkvartett

Stockholms Saxofonkvartett är en av Europas främsta ensembler för ny musik. Kvartetten som bildades 1969, har fått sig tillskrivet mer än 700 verk av svenska och utländska tonsättare. Stockholms Saxofonkvartett drivs av en obändig lust att ständigt utforska och spränga gränserna för vad som sägs vara konstnärligt möjligt att åstadkomma. De framträder ofta på internationella festivaler, i opera- och konserthus. Kvartetten har stor resvana – de har turnerat runt om i Europa (t. ex. Baltikum, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Ungern, Grekland, Polen, Bosnien, Serbien, Kosovo, Rumänien, Ryssland, Georgien, Ukraina), och de har framträtt i Iran, Bolivia, USA, Turkiet, Egypten, Israel, Sydafrika, Japan, Kina och Mongoliet. Stockholms Saxofonkvartett sprider svensk musik i utlandet och tar med sig nya musikaliska erfarenheter och upplevelser hem till den svenska publiken.

Stockholms Saxofonkvartett stöds av Region Stockholm och Kulturrådet https://stockholmsax.com/
Livestreamingen genomförs med stöd från STIM

Livestreaming: Johan E. Andersson