Intervju med Hannes Öberg - Solist vid Blåsarsymfonikernas nyårsgala - Wien så i Norden 30 & 31 dec


Hej Hannes! Vi är så peppade över din medverkan i Blåsarsymfonikernas nyårsgala - Wien så in i Norden. Konserten förenar klassisk Wienervals, operahits och verk ur vår nordiska musikskatt. Vad har du själv för relation till Strauss-dynastin och Wiens valskungar?

- Åh, jag har alltid varit svag för operettgenren! Jag tycker det är så skönt att kunna bryta av all död och förtvivlan, som operakonstens klassiker ständigt bjuder på, med lite lättsam tretakt och inte så invecklande handlingar. Det är operakonstens sitcoms.

Detta blir ditt första framträdande tillsammans med Blåsarsymfonikerna. Vad kan vi som publik förvänta oss?

- Haha, ja vad ska jag säga, en 28-årig baryton från Sunne i frack, och det är ju alltid något att komma och kolla på! Men även att det kommer vara ett otroligt spritt och härligt program med riktiga pärlor från många olika verk. Allt från opera och operett till kändisar ur den svenska romansskatten.

Vi har fått nys om att du bland annat kommer att framföra Figaros berömda aria Largo al factotum från Barberaren i Sevilla av Rossini. Den sägs vara en av de svåraste baryton-ariorna. Hur förbereder du dig inför ett så krävande nummer?

- Ja, det är ingen aria man lattjar ur sig bara sådär. Nu sjöng jag rollen vid Theater Kiel under vårsäsongen -19 så Largo och jag har blivit nära vänner vid det här laget!

Missa inte Hannes Öbergs medverkan i Blåsarsymfonikernas Nyårsgala - Wien så in i Norden den 30 & 31 december.