Har du en examen från en musikhögskola utfärdad under 2012-2021? Besvara gärna vår enkät om musikers och pedagogers arbetssituation

Instrument närbild

 

Blåsarsymfonikerna & Musikaliska i Stockholm vill få en översyn på hur utbildningskedjan och arbetsmarknaden för musiker och pedagoger ser ut runtom i landet. För att kunna få detta har vi skapat en undersökning som vänder sig till dig som erhållit minst en kandidatexamen som musiker/kompositör/dirigent eller som pedagog vid en svensk musikhögskola eller motsvarande under perioden 2012-2021. Det tar ca 10 minuter att fylla i undersökningen, och alla röster är viktiga, så tveka inte att svara!

Klicka här för att komma till undersökningen

Om undersökningen:
Undersökningen vänder sig till dig som erhållit lägst en kandidatexamen som musiker/kompositör/dirigent eller som instrumentallärare/pedagog vid svensk musikhögskola eller motsvarande under perioden 2012–2021. Vi riktar oss till alla musiker och pedagoger, oberoende av genre och huvudinstrument (inklusive sång, dirigering, komposition/arrangering), som tagit examen 2012–2021.

Svaren är anonyma och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Syftet med undersökningen är att få en bild av utbildningskedjan inom svensk musik, studenternas bakgrund samt även hur utbildade musiker och pedagoger uppfattar arbetsmarknaden. Svaren kommer att användas till att se hur utbildningskedjan kan stärkas, samt ge oss en aktuell överblick över hur yrkesverksamma ser på sin utbildning och arbetssituation.

Undersökningen genomförs av Blåsarsymfonikerna/Musikaliska. Vi önskar att du besvarar enkäten senast 15 juni 2021. Alla svar är viktiga, och vi hoppas därför att just du ska ta dig tid  att svara!

För frågor är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsutvecklare Noomi Hedlund noomi.hedlund@musikaliska.se.