Blåsarsymfonikerna: Okända musikhistorier - Avsnitt #4 Slagverkare utan noter!

En slagverkare står och tittar in i kameran med
Lauri Metsvahi Foto: Mats Bäcker


Under sin 114 år långa levnadstid har Blåsarsymfonikerna gjort sig kända för att bjuda på sig själva i samband med musikframträdanden. Under 2020 delar vi med oss av orkestermusikernas musikhistorier, som hittills varit mindre kända, men som definitivt är värda att berättas! I det fjärde avsnittet avslöjar slagverkaren Lauri Metsvahi hur det gick när han skulle spela Queens Bohemian Rhapsody utan noter. Det gick kanske inte helt som planerat... 

- Det är alltid mycket roligt att få spela med Blåsarsymfonikerna. Men ibland får man ett leende även flera år efteråt. Just en sådan grej hände när vi hade en konsert med musik av Queen, säger Lauri Metsvahi.

Lauri Metsvahi är utbildad i Tallinn och i Stockholm. Han tog sin masterexamen i orkesterslagverk vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2015. Därefter kompletterade han med en avancerad påbyggnadsnivå i kammarmusik- och solistinriktning med examen 2018. Sedan 2016 är Lauri anställd som slagverkare i Blåsarsymfonikerna.

Klicka på filmen för att se det fjärde avsnittet
 

Film: Per-Markus Heggestad
 

Varför musikhistorier?

-Det finns många okända historier i skattkistan; både roliga och finstämda, som vi på Blåsarsymfonikerna vill dela med oss av. Vi har massor att berätta för stockholmarna som de inte har en aning om. Nu lyfter vi på locket och låter berättelserna spridas och hoppas att stockholmarna vill gå på upptäcktsfärd med oss, säger Elenor Wolgers, marknadschef för Blåsarsymfonikerna på Musikaliska i Stockholm.

-Vi kommer att lägga ut våra berättelser på Youtube och sprida dem via vårt nyhetsbrev och vår Facebooksida. Det är bara att hålla ögonen öppna och följa oss i sociala medier så missar man inte våra unika och okända musikberättelser, säger Elenor Wolgers.