Blåsarsymfonikerna: Avsnitt #3 Okända musikhistorier- ”Jussi och jag och ett kärleksmöte”

En kvinna och en man sitter på en segelbåt
Britta och Torleif Lännerholm Foto: Privat


Under sin 114 år långa levnadstid har Blåsarsymfonikerna gjort sig kända för att bjuda på sig själva i samband med musikframträdanden. Under 2020 delar vi med oss av orkestermusikernas musikhistorier, som hittills varit mindre kända, men som definitivt är värda att berättas!

I det tredje avsnittet får vi ta del av en kärleksfull berättelse om ett möte på Musikaliska, Nybrokajen 11, mitt under legendaren Jussi Björlings repetitioner. En händelse som blev upphovet till att orkesterns trombonist Åke Lännerholm så småningom föddes in i musikens värld.

- Om inte min mor tjuvlyssnat på Jussi Björling hade jag inte funnits, säger Åke Lännerholm.

Klicka på filmen för att se det tredje avsnittet
 

Film: Per-Markus Heggestad
 

Varför musikhistorier?

-Det finns många okända historier i skattkistan; både roliga och finstämda, som vi på Blåsarsymfonikerna vill dela med oss av. Vi har massor att berätta för stockholmarna som de inte har en aning om. Nu lyfter vi på locket och låter berättelserna spridas och hoppas att stockholmarna vill gå på upptäcktsfärd med oss, säger Elenor Wolgers, marknadschef för Blåsarsymfonikerna på Musikaliska i Stockholm.

-Vi kommer att lägga ut våra berättelser på Youtube och sprida dem via vårt nyhetsbrev och vår Facebooksida. Det är bara att hålla ögonen öppna och följa oss i sociala medier så missar man inte våra unika och okända musikberättelser, säger Elenor Wolgers.