Blåsarsymfonikerna: Avsnitt #2 Okända musikhistorier- Natt på Blåkulla

Foto på musiker i närbild


Under sin 114 år långa levnadstid har Blåsarsymfonikerna gjort sig kända för att bjuda på sig själva i samband med musikframträdanden. Under 2020 delar vi med oss av orkestermusikernas musikhistorier, som hittills varit mindre kända, men som definitivt är värda att berättas! I det andra avsnittet får vi se ett historiskt klipp när orkestern spelade in en musikvideo till sin första CD 1992. Natt på Blåkulla av Modest Musorgskij under ledning av Jonas Dominique. Klippet startar med orkesterns trumpetare Annika Welander, som ger en introduktion. Mycket nöje!

Klicka på filmen för att se det andra avsnittet.
 


Film: Per-Markus Heggestad
 

Varför musikhistorier?

-Det finns många okända historier i skattkistan; både roliga och finstämda, som vi på Blåsarsymfonikerna vill dela med oss av. Vi har massor att berätta för stockholmarna som de inte har en aning om. Nu lyfter vi på locket och låter berättelserna spridas och hoppas att stockholmarna vill gå på upptäcktsfärd med oss, säger Elenor Wolgers, marknadschef för Blåsarsymfonikerna på Musikaliska i Stockholm.

-Vi kommer att lägga ut våra berättelser på Youtube och sprida dem via vårt nyhetsbrev och vår Facebooksida. Det är bara att hålla ögonen öppna och följa oss i sociala medier så missar man inte våra unika och okända musikberättelser, säger Elenor Wolgers.