Amanda Ginsburg: Se hela konserten Välpolerade jazzpärlor!

Amanda Ginsburg


Denna konsert framfördes utan fysisk publik men livestreamades kostnadsfritt från Musikaliska den 12 mars 2021.

Amanda Ginsburg och hennes band bjuder in till en varm och unik konsert där de varvar sin egen musik med sina bästa tolkningar ur Olle Adolphsons låtskatt. Med en mjuk framtoning under ett lager av naivitet levererar Amanda välpolerade jazzpärlor på svenska som få andra. Amanda mottog 2018 stipendiet till Olle Adolphsons minne och hon har sedan dess gjort flera hyllningskonserter tillsammans med minnesfonden. Nu bjuder hon på sina egna favoriter tillsammans med sin trio.

Medverkande

Sång - Amanda Ginsburg
Piano - Filip Ekestubbe
Bas - Ludvig Eriksson
Trummor - Ludwig Gustavsson

Klicka på filmen nedan för att se hela konserten
 


Inspelad av Johan E Andersson (Kapellet)

Amanda Ginsburg

Amanda Ginsburgs karriär har det senaste året gått spikrakt uppåt. Efter att hon 2018 kom med sitt kritikerrosade debutalbum Jag har funderat på en sak fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen: Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst. I februari 2019 mottog Amanda en Grammis för årets jazzalbum. Den 11 september släpptes hennes andra album I det lilla händer det mesta. Såhär säger hon själv om albumet:

- Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

​Albumet har mottagit ett flertal höga betyg både i SvD, DN och och DI. Dan Backman gav albumet 5/5 i Svenska Dagbladet och skrev: Ginsburgs tonfall som hämtat från guldåldern... Amanda Ginsburg står med fötterna stadigt förankrade i traditionen från den svenska visjazzens guldålder. Det är ett språk hon väl behärskar och uttrycket är helt och hållet äkta och uppdaterat.

Läs hela recensionen här: https://www.svd.se/ginsburgs-tonfall-som-hamtat-fran-guldaldern

Speltid

ca 60 min

Konserten arrangerades av Länsmusiken i Stockholm