18 maj: Årets andra Mötesplats Barnkultur gästas av arkitekturpedagogen och verksamhetsledaren Amanda Larsson

 

Amanda Larsson


Amanda Larsson är arkitekturpedagog, verksamhetsledare och grundare av Magiska, en verksamhet som initierar projekt, medborgardialog och mötesplatser för och med barn och unga. Magiska vill erbjuda en lekfull plattform, lyssna till barn och ungas åsikter och påminna oss vuxna om barnperspektivet, där ingenting är självklart.

Magiska barnarkitekter


Tid: Onsdag 18/5 kl 17.00 - ca 18.00
Plats: Online via Zoom. Länk skickas till dem som har anmält sig.
Klicka här för att anmäla dig 

Genom projekt som Magiska barnarkitekter, en workshop som kreativt och lekfullt påverkar barns rätt till staden och Magiska trädgården, ett stadsutvecklingsprojekt mellan 2014-2017 på Kvarnholmen i Stockholm, syftar verksamheten till att göra samhället mer demokratiskt, klimatsmart och lekfullt. Genom bilder, material och dokumentation från Magiska trädgårdenArkitekturkollo och VM i Trädhus sätter Amanda fokus på etiska utmaningar och vinster med att arbeta aktivistiskt, kulturellt och tvärsektoriellt mellan kulturarbetare, barn och unga, museer, kommuner och kommersiella aktörer. Klicka här för mer information.

Mötesplats Barnkultur är till för dig som är intresserad av allt som händer inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. I vanliga fall äger Mötesplatserna rum på Teater Tre i Stockholm, men arrangeras för närvarande digitalt. Föranmälan krävs, du får en länk och behöver inte ladda ner något program. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i StockholmKonsulentenheten Region StockholmCentrum för barnkulturforskning samt Teater Tre.