Vindkraft (5-9 år)

En minikabaré om musik och blåsinstrument

Vindkraft
Foto: Yvonn Berglund

Hur låter en fagott? Vad är ett valthorn? Hur känns det att dirigera? Barnen upplever musikens nyanser, tempon, klanger, känslor och stämningar och lär sig om de olika instrumenten i en blåskvintett. De får höra allt från klassisk 1700-talsmusik till modern tango från Argentina och får sjunga med i svenska barnklassiker som Sjörövar-Fabbe. En sång av Beethoven? Ja, faktiskt, Månadsvisan är skriven av honom! Staffan Eriksson guidar barnen och lägger musikens pusselbitar på plats och råkar ut för en hel del spännande saker under tiden. En tokrolig och interaktiv föreställning där barnen både får sjunga med och prova på att dirigera i närkontakt med instrumenten och musikerna.

I dagens samhälle växer många barn upp utan att få se de klassiska instrumenten i verkligheten. Ändå har de förmodligen hört dem användas mycket i filmer och i andra medier. I denna föreställning får publiken en chans att stifta bekantskap med och koppla ihop bekanta ljud med de instrument som i många fall hörs i filmmusiken. I blåskvintetten ingår instrumenten tvärflöjt, oboe, klarinett, valthorn och fagott, alla med olika klanger som lätt väcker associationer och tankar.

Medverkande: Eva-Karin Axelsson Hellander - oboe, Lotta Pettersson van den Poel - klarinett, Per-Markus Heggestad – flöjt, Peter Gullqvist – fagott, Anita Andersson – valthorn. Staffan Eriksson – ciceron.

Målgrupp: 5 - 9 år
Spelperiod höst: Enligt ök
Spelperiod vår: Enligt ök
Pris: 1 föreställning 8 000 kr, 2 föreställningar 9 000 kr
Offentlig föreställning: 9 000 kr
Speltid: ca 40 min
Maxpublik: 100
Lokal/Scenyta: Samlingssal, aula, gymnastiksal 7x7 m Bygg/Rivtid: 60 min/30 min
Teknik: En talmikrofon behövs
Producent: Susanne Rundberg Andersson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Pressbild