Tyst (3-6 år)

Om att möta ett nytt språk, att möta en ny kompis och att lyssna istället för att prata

Tyst
Foto: Lyad Kamel

Nader är tyst. Han vill leka och sjunga med sin mamma som vanligt, men hon har bestämt att de bara ska prata svenska. Varje ord tar tid. När de ska laga mat på svenska blir den aldrig klar. Till slut får de gå och köpa pizza. Mamman blir orolig och ledsen. Varför är Nader tyst? På förskolan försöker de också att få Nader att prata. Den enda som inte bryr sig om att Nader är tyst är Nadja. Hon vill leka med honom ändå. Nader tycker att det låter som att Nadja sjunger när hon pratar. Genom sång, ljud och musik möter vi Nader och hans berättelse inifrån. Svenska och arabiska blandas i föreställningen.

Teater JaLaDa är en fri professionell barn- och ungdomsteater med säte i Malmö. De arbetar med interkulturell och flerspråkig teater, ofta med musikaliska inslag. Namnet JaLaDa står för ”Ja” på svenska, ”Nej” på arabiska och ”Ja” på ryska/sydslaviska/rumänska. Genom att blanda och mixa språk, stilar och kulturella influenser i sina produktioner vill de bidra till en ökad tillgänglighet. De vill skapa nyfikenhet, empati och förståelse för olika erfarenheter och levnadssituationer samt väcka tankar kring identitetsskapande och tillhörighet.

Medverkande: Alaa Rashid & Jenny Nilsson. Instrument: Ukulele, melodika, live-loopning av röster, sång & köksredskap som slagverk.
Av: Vanja Hamidi Isacson
Regi: Rayam Al Jazairi

Ett gästspel från Malmö.

Målgrupp: 3 – 6 år
Spelperiod höst: v 49
Pris: 1 föreställning 7 000 kr, 2 föreställningar kr 9 800 kr
Offentlig föreställning: 8 200 kr
Speltid: 30 min + 10 min samtal
Maxpublik utan teknik: 100 personer
Maxpublik med teknik: Flera hundra
Lokal: 8 m (b) x 6 m (d) 9 x 3 m (h). Kan även spelas utomhus.
Mörkläggning: Krävs
Byggtid/rivtid: 3 tim/1 tim
Teknik: Ensemblen har med egen teknik och rekvisita
El: 1 x 16 A ström
Producent: Susanne Rundberg Andersson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Pressbild

Video med Tyst

Video: Per-Markus Heggestad