Kultursommarjobb

Kultursommarjobb
Varje sommar sedan fem år tillbaka erbjuder Länsmusiken unga musiker mellan 16 och 18 år kvalificerade musiksommarjobb i samarbete med olika kommuner i regionen. Både antalet ungdomar och kommuner som vill vara med ökar varje år. Projektet drivs med särskilt stöd från Kulturförvaltningen, Region Stockholm och i samarbete med andra länskulturfunktioner. Exempel är Bandcamp i Norrtälje, Pop och rock i Nacka, Musik på gator och torg i Österåker och Nynäshamn. Nytt för i år är afrikanskt trumspel som Länsmusiken driver själv på Musikaliska.

Livet som musiker - sommarjobbsprojekt för ungdomar sommaren 2019
Sommaren 2019 erbjuder Länsmusiken i Stockholm ett 80-tal ungdomar
mellan 16 och 18 år kultursommarjobb under tre veckor. Projekten genomförs i regi av Fryshuset Skärholmen, Kulturskolan Musikania i Nacka och Kulturskolan i Österåker. För andra året i rad samarbetar Länsmusiken med Nynäshamns kommun och Kulturskolan i två olika projekt med ungdomar som spelar inom äldreboenden samt på gator och torg i kommunen. Årets nya projekt fokuserar på afrikanskt trumspel där ungdomar får chans att både spela och utvecklas tillsammans som hel grupp. 

Att framföra musik solo och i band samt att spela konserter på olika platser i kommunerna ingår i alla projekt, men i vissa projekt ingår även att producera elektronisk musik från grunden, skriva egna låtar och göra covers på andras låtar och agera som DJ. Syftet med projekten är att bidra till talangutveckling och att inspirera till framtida jobb inom den kulturella och kreativa sektorn samt att utveckla länets kulturliv.

Sommarjobbsprojekten 2019 är ett samarbete mellan Region Stockholm, Länskulturfunktionerna, Stockholms stad kommunerna Nynäshamn, Österåker och Nacka samt Länsmusiken i Stockholm

Kontakt: lilian.henriksson@musikaliska.se