Kultursommarjobb

Kultursommarjobb
Varje sommar sedan fem år tillbaka erbjuder Länsmusiken unga musiker mellan 16 och 18 år kvalificerade musiksommarjobb i samarbete med olika kommuner i regionen. Både antalet ungdomar och kommuner som vill vara med ökar varje år. Projektet drivs med särskilt stöd från Kulturförvaltningen Region Stockholm och i år finns det 120 platser inriktat på musik. Exempel är Pop och rock i Nacka, Musik på gator och torg i Österåker, Lidingö och Nynäshamn, Musik i vård och omsorg i Sundbyberg samt Körsång och låtskrivarverkstad i Skärholmen. I Danderyd kommer ungdomarna att vara ungdomsledare på Kulturläger för barn 9-11 år på Kulturskolan.

Livet som musiker - sommarjobbsprojekt för ungdomar
Sommaren 2020 erbjuder Länsmusiken och Region Stockholm 120 ungdomar mellan 16 och 18 år kultursommarjobb under tre veckor. Projekten genomförs i regi av Svenska kyrkan och Ung Arena i Skärholmen, Musikania i Nacka och Kulturskolan/Näringslivsenheten i Österåker samt Sundbybergs Kulturskola. För tredje året i rad samarbetar Länsmusiken också med Nynäshamns kommun och Kulturskolan i ett projekt med ungdomar som spelar på gator och torg i kommunen. Lidingö Musikskola, Vallentuna Kulturskola och Danderyds Kulturskola är årets nya samarbetspartners.

Att framföra musik solo och i band samt att spela konserter på olika platser i kommunerna ingår i alla projekt, men i vissa projekt ingår även att producera elektronisk musik från grunden, skriva egna låtar och göra covers på andras låtar och agera som DJ. I Danderyds kommun driver Kulturskolan ett kulturläger för barn 9-11 år där ungdomarna ska vara ungdomsledare. Syftet med projekten är att bidra till talangutveckling och att inspirera till framtida jobb inom den kulturella och kreativa sektorn samt att utveckla länets kulturliv.

Sommarjobbsprojekten 2020 är ett samarbete mellan Region Stockholm, Film Stockholm, Stockholms Stad/Skärholmen, Nynäshamn, Österåker, Lidingö, Danderyd, Sundbyberg och Nacka samt Länsmusiken i Stockholm.

Kontakt: lilian.henriksson@musikaliska.se

 


Filmklipp från Sjötäppans äldreboende i Saltsjöbaden i juni 2020
 


Filmklipp från Danderyds kulturskola i juni 2020