Instrumentfrossan

Instrumentfrossa - Historik och syfte

2006 ägde Blåsarsymfonikernas första frossa rum, en trombonfrossa med Christian Lindberg i spetsen. Konceptet är att under en helg helt fokusera på ett blåsinstrument med workshops, seminarier, konserter och masterclasses.

Instrumentfrossorna sätter blåsinstrumenten i fokus och fungerar som en smältdegel för alla som spelar ett visst instrument. Stor gemenskap inspirerar till vidareutveckling och de musikaliska mötena leder till kraft och lust att fortsätta spela och undervisa. Om Sveriges musikliv ska kunna rekrytera nya musiker med tillräckligt stor kompetens behövs en stor bredd med barn och unga som spelar och undervisning på hög nivå. Instrumentfrossorna kan vara ett hjälpmedel för pedagoger, elever, amatörer och professionella att satsa och vidareutvecklas och därmed bevara den fina blåstraditionen vi har i Sverige.

Nästa instrumentfrossa lyfter fram trumpeten! Kom och upplev frossan tillsammans med ett stort gäng trumpetare från hela Sverige. Mer information kommer under hösten. 2021- års instrumentfrossa är framflyttad till 2022 pga Covid-19.
 


Film från oboefrossan i januari 2020. Inspelad av Per-Markus Heggestad