Höstlovsorkestern - Orkesterkurs

 

Höstlovsorkestern är en orkesterkurs som arrangeras den 26-30 oktober på höstlovet. Deltagarna ska vara mellan ca 13-19 år och ha spelat sitt instrument i minst 3 år och kunna läsa noter.Klassisk symfoniorkesterrepertoar, filmmusik och moderna verk spelas när femtio unga musiker från Region Stockholm sätts ihop till en stor symfoniorkester. Ungdomarna repeterar fyra dagar med dirigenten Gudrun Dahlkvist och handplockade instruktörer från bland annat Blåsarsymfonikerna . Höstlovskursen avslutas med en festlig konsert och där också en ung musikant är solist med den maffiga orkestern. Delar ur repertoaren blir filmmusik ur Harry Potter och March to the Scaffold av Berlioz. Kursen hålls i år i Immanuelskyrkan i Stockholm, Kungstensgatan 17 och avslutas med en konsert i deras stora kyrksal.

Medverkande:
Femtio unga orkestermusiker från Region Stockholm
Dirigent: Gudrun Dahlkvist

Anmälan senast 25 september, anmäl dig HÄR

Kostnad: 950 kr, medlemmar i RUM Stockholm 750 kr. Betalning senast 1 oktober till plusgiro 950906-8. Anmälan är bindande från den 15 september och avanmälan därefter debiteras med full avgift om ej läkarintyg om sjukdom kan uppvisas.

Lunch ingår ej, men fika/frukt. Medtag egen lunch.

Avslutningskonsert
Onsdag 30 oktober kl. 19.00
 OBS! Konserten äger rum i Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17
Medverkande: Femtio unga orkestermusiker från Region Stockholm
Dirigent: Gudrun Dahlkvist
Speltid: 75 min (ingen paus)
Biljettpriser: 100 kr (vuxna) 60 kr (barn) säljs i Immanuelskyrkan, Swish accepteras.
 

Höstlovsorkestern arrangeras av Riksförbundet Unga Musikanter och Länsmusiken i Stockholm i samverkan med Immanuelskyrkans Musikskola.