Unga Musiker

Vi ger unga möjlighet att satsa på musiken

Länsmusiken vill öppna dörrarna till musikervärlden och ge fler unga möjlighet att satsa på musiken. Vi ordnar inspirerande evenemang för både elever och lärare –  kurser, projekt och permanenta verksamheter som ökar ambitionerna och får entusiasmen att svalla.

Konsertserien Unga musiker ger unga möjlighet att musicera  i konsertsalen på Musikaliska, ett av Stockholms vackraste och mest anrika spelrum.

Instrumentfrossor arrangeras regelbundet. Varje gång placerar vi ett instrument i fokus och samlar unga, studerande, amatörer och professionella kring konserter, workshops, seminarier och hejdlöst musicerande. Läs mer om kommande frossor här.

Kultursommarjobb
Varje sommar sedan sex år tillbaka erbjuder Länsmusiken i Stockholm unga musiker mellan 16 och 18 år kvalificerade kultursommarjobb i samarbete med olika kommuner i regionen. Både antalet ungdomar och kommuner som vill vara med ökar varje år. Projekten drivs med särskilt stöd från Region Stockholm. I år finns det 150 platser inriktat på musik och det är kommunerna som anställer ungdomarna. Läs mer här.

Tipsa oss!
Har du spännande idéer och konsertuppslag? Önskemål om fortbildningar för musiklärare och kurser för elever? Kontakta Länsmusiken.