Yakumbé (7-16 år)

(coronaanpassad)

Konsert och/eller workshop med slagverksgruppen Yakumbé som blandar sång med rytmer från alla världens hörn. Just nu riktar de fokus mot att undersöka svensk folkmusik och vad som händer när olika folkmusiktraditioner möts och flätas samman. De vill sprida kunskap om folkmusiken, visa att den är vacker, lekfull och har ett hantverk bakom sig som är invecklat. Under konserten får barnen bl a sjunga med och trumma med rösten tillsammans med bandet.

Yakumbé
Foto: José Figueroa

Workshops: Eleverna får spela o sjunga tillsammans med musikerna. För att rytmisera används t ex plastpåsar och hinkar för en yngre målgrupp och trummor för ungdomarna. Rytmerna ska kännas i och med hela kroppen. Tillsammans bygger de rytmstämmor lager på lager, som sammanflätas till att bli musik. När grunden är lagd sjunger de olika sånger på rytmerna. Yakumbé vill förmedla att musik är ett utryck som tillhör alla och att det är ett fantastiskt redskap att leka med själv eller tillsammans med andra.

Medverkande: Juan Romero, Karolina Höglin, Joakim Hamenstig, Love Norman, Martina Ageklint, Romina Montefusco, Merian Camacho Cambio.

Corona-anpassas;
Workshopsen anpassas efter önskemål. Aktiviteten går även att ha utomhus.

Målgrupp: 7 – 16 år (konsert och workshop anpassas efter ålder)
Längd konsert: ca 40 min
Maxantal konsert: Flera hundra
Teknik konsert: PA anläggning och 3 mikrofoner behövs
Pris konsert: 25 000 kr
Längd workshop: 60 – 90 min
Maxantal workshop för yngre barn: 35
Maxantal workshop för ungdomar: 20
Pris workshop: 25 000 kr
Teknik workshops: Ingen teknik behövs
Pris konsert + workshop: 40 000 kr
Bygg/rivtid: 25 min/15 min

Mer information och bokning: Juan Romero yakumbe@gmail.com tel. 073- 760 41 89    facebook.com/Yakumbe/