Majas alfabetssånger – sjung med brasskvintetten (6–9 år)

En konsert med skolans elever och fem brassmusiker från Länsmusiken

(coronaanpassas)

Undervisar du skolbarn som tycker om att sjunga och uppträda? Eller leder du en barnkör som vill sjunga en vårkonsert? Tag då chansen att skapa en egen konsert tillsammans med professionella musiker från Länsmusiken i Stockholm.

Musikerna spelar Majas älskade sånger och med sina brassinstrument bildar de en familj. Konserten vävs ihop med en berättelse som musikerna själva berättar med hjälp av alfabetssångerna och instrumenten. Instrumenten som barnen lär känna under konserten är trumpet, trombon, horn och bastuba. Barnen är med och sjunger 13 sånger som ni enkelt övar in i förväg med hjälp av ljudfiler och text som skolan får skickat till sig.

På överenskommen tid kommer brasskvintetten till er skola. Ni bestämmer själva om ni vill bjuda in publik till konserten/uppspelningen som kan vara skolklasser, föräldrar, syskon, far- och morföräldrar, förskolan eller varför inte pensionärsföreningen i er närhet?

Repetition och konsert: Musikerna spelar programmet/konserten två gånger. Första genomspelningen är en repetition. Därefter en timmes paus sedan genomförs andra genomspelningen som är en konsert. Barnen är placerade i konsertplacering vid båda tillfällena.

Medverkande: Blåsarsymfonikernas brasskvintett (två trumpeter, horn, trombon och tuba) tillsammans med eleverna (upptill 3 klasser max 100)

Målgrupp: 6–9 år
Spelperiod: Enl. ök.
Projektpris: 15 000 kr. Speltid: 2 x 40 min (rep + konsert med 60 min paus emellan)
Teknik: Enl. ök. beroende på lokal
Scen: 7 x 7 m
Bygg/rivtid: Enl. ök.

Detta projekt kan med fördel kopplas till ämnena musik och svenska.

Målet är att alla elever ska

  • Träna att samarbeta
  • Träna att lyssna på varandra
  • Träna rörelser och koordination
  • Få möta och uppträda med professionella musiker som har stor erfarenhet av att arbeta med barn och unga
  • Lära sig namnen på brassinstrumenten och känna igen dess olika klanger
  • Träna språkutveckling
  • Öva och utveckla rösten

Produktionen baseras på boken Majas alfabetssånger med text/bild av Lena Andersson och musik av Kerstin Andeby. Regi: Elisabet Ljungar

Producent: Lilian Henriksson

Bokning och information:
Anita Bohlin, Länsmusiken i Stockholm anita.bohlin@musikaliska.com tel. 08-407 16 09