Jazzmagi (6-13 år)

Skapande improvisation med Fri Luft!

(coronaanpassad)

Följ med på en hisnande musikalisk resa från New Orleans till Kyoto med fokus på jazzens absoluta kärna: improvisationen! Jazzens historia vävs in på ett naturligt, fantasifullt och lekfullt sätt. I denna konsert blir barnen medskapare i en spontan, lätt surrealistisk konsert där ingenting är omöjligt när publiken och musikens kraft tillåts leda händelseförloppet i olika riktningar. Konserten avslutas med en äkta Mardi Gras-parad ut på skolgården eller någon annanstans beroende på förutsättningarna.

Föreställningen har spelats i två olika versioner, en för åk F-6 och en för åk 7-9. Tack vare friheten i blåsinstrumenten så kan föreställningen spelas helt oberoende av teknik och typ av lokal.

Målgrupp: F-klass - åk 9
Publikantal: Max 80 per föreställning
Längd: 40 min
Lokal/teknik: Helt flexibelt, ensemblen kan spela i gymnastiksal, klassrum, skolgård eller annan lämplig miljö. Ingen teknik behövs.
Bygg/rivtid: 10 min/10 min
Pris: Första föreställningen: 13 500 kr, andra föreställningen samma dag och plats: 4 500 kr. Workshop:  Eleverna får fördjupa sig i olika musikaliska begrepp och får prova att spela själva på blås- och rytminstrument som tas med. Workshopen innehåller moment som call/response, improvisation och enklare låtsnickeri. Workshopen avslutas med ett gemensamt jam!
Pris: 2 workshop/dag 15 000 kr. 4 workshops/dag 20 000 kr
Längd: 60 min/workshop
Antal: max 30 st/workshop

Medverkande: Jonas Lindeborg (trumpet), Staffan Findin (trombon), Andreas Andersson (barytonsaxofon)

Coronaanpassas
Elverna delas upp klassvis och till kortare konserter 4-5 st á 20-25 min min samt kan spelas i utomhusmiljö. 

Kontakt: Andreas Andersson funkyreverend@gmail.com

Om Fri Luft
Fri Luft har spelat runtom i Sverige på skolor, asylboenden, sjukhus och teatrar.
Musikerna förekommer till vardags i sådana vitt skilda sammanhang som tex Så ska det låta, Allsång på Skansen, på turné med Laleh, Björn Skifs och  Malena Ernman, och i studio med Sven-Bertil Taube, Taylor Swift och Amanda Jensen.