Om Länsmusiken i Stockholm

Länsmusiken i Stockholm är en av ett 20-tal organisationer i landet som har läns- eller regionuppdrag att sprida musik i olika genrer och från olika kulturer i första hand till barn och unga. Vi genomför varje år en rad samarbetsprojekt med kommuner, andra länskulturfunktioner och organisationer. Vi har, liksom Blåsarsymfonikerna, Musikaliska som hemmascen. Länsmusiken i Stockholm verkar med stöd av Kulturrådet och Region Stockholm.

Musikglädje för barn och unga

Konserter, gränsöverskridande musikprogram, workshops, mötesplatser m.m. Länsmusiken i Stockholm presenterar en mångfald förstklassiga artister i olika genrer för barn och ungdomar och ordnar dessutom inspirerande tillfällen för länets unga att själva skapa musik och sjunga tillsammans med professionella artister.

Genom vårt utbud erbjuder vi en mängd olika grupper som kan besöka er förskola, skola och kommun med musikföreställningar och workshops. På vår hemmascen Musikaliska brukar vi ordna skolkonserter med professionella artister och musik i olika genrer och för olika åldrar. Håll utkik efter konserter hösten 2021.

Inte minst är konserthuset Musikaliska platsen där vi realiserar vårt mål att ge barn och unga möjligheten att musicera själva med inspirerande ledare och professionella musiker. Här får länets unga uppleva glädjen i att stå på en riktig scen och spela eller sjunga i en konsertsal fullsatt med betalande publik, bland annat  i konsertserien Unga musiker. Dessutom arrangerar vi fantasisprakande familjekonserter med musik i olika genrer.

Organisationsförändring

Från och med 1 januari 2022 övergår Länsmusiken i Stockholm organisatoriskt till Region Stockholm och kommer att ingå i Kulturförvaltningen tillsammans med dans-, cirkus-, film- och hemslöjdskonsulenterna. Mer information, ändrade kontaktuppgifter, länkar och hänvisningar kommer att läggas upp på denna sida.

Nyhetsbrev från Länsmusiken

Vill du regelbundet få information om Länsmusikens subventionerade utbud av musikföreställningar? Anmäl dig här.