Välkommen in i musiken! (3-5 år)

En spelverkstad där vi leker med musikens möjligheter

Musikkraft erbjuder en interaktiv musikupplevelse där två musikpedagoger kommunicerar och möter barnen genom musiken. Tillsammans med barnen skapar de musik i stunden och utforskar musikens möjligheter med alla sinnen. Barnen får prova nya spännande instrument, sjunga och spela och göra rim och ramsor tillsammans. De får träna samspel och medskapande, improvisation, sång och rörelse. Det är även språkstärkande. Alla kan delta och gör det utifrån sina egna resurser. Programmet är flexibelt och kan skräddarsys för olika målgrupper och åldrar. Dokumentation och material från spelverkstaden erbjuds. Musikkraft består av Hanna Schüldt och Linda Gagnestam som båda är verksamma rytmiklärare, sångpedagoger och musikterapeuter, utbildade på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. De har lång erfarenhet av att jobba med musik, sång och rytmik inom förskola, skola och sjukhus.

Barn får provspela xylofon
Foto: Anna Molander

Medverkande: Hanna Schüldt och Linda Gagnestam - Piano, Sång, Gitarr, Djembe, Amadinda, Klangskål, Maraccasägg mm.

Målgrupp 3 – 5 år
Pris 1 spelverkstad 4 700 kr, 2 spelverkstäder 5 400 kr exkl. 25 % moms
Offentlig spelverkstad 5 400 kr exkl. 25 % moms
Speltid ca 40 min
Maxantal deltagare ca 20 personer, men flexibelt beroende på ålder och lokal.
Lokal/scenyta Utrymme för rörelse behövs
Mörkläggning Behövs ej
Teknik/rekvisita Gruppen har med elpiano samt övriga instrument och redskap.
Bygg/rivtid 30 min/30 min
Spelperiod Enligt ök.
Producent: Lilian Henriksson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Coronaanpassning
Musikkraft kommer till er verksamhet och vi diskuterar gärna med er hur vi kan göra bokningar på bästa sätt under rådande omständigheter.Alla övningar anpassas så att fysisk kontakt undviks och interaktiva inslag i programmet anpassas så att barnen ges möjlighet att sprida ut sig.

Förberedelse i förskolan
Inga förberedelser krävs.

Arbeta vidare i förskolan
Vi för en dialog med beställarna kring teman och innehåll som kan anpassas efter förskolans önskemål. Dokumentation och material från spelverkstan erbjuds efter föreställningen för att möjliggöra för förskolan att jobba vidare med sånger och moment som presenterats.
 


Film: Ensemblen