Surr! (6-9 år)

En musikföreställning om bin, blommor och miljö

Med hjälp av ny och gammal musik, lekfullt berättande och interagerande gör vi en djupdykning i binas spännande värld och får veta mer om deras liv, beteenden och läten. Surr! vill fånga barnens intresse för den klassiska och nyskrivna musiken, för bin och för vår miljö. Föreställningen bygger på Staffan Lundén-Weldens finurliga tonspråk i musiken som han skrivit direkt för Lotta Pettersson van den Poel på klarinett och Clara Heinemann på harpa. Vi får även höra musik av Paul Reade och Pjotr Tjajkovskij. Barnen är delaktiga i föreställningen med sång, dans och surr. Sången med lärarhandledning skickas ut i förväg och barnen får gärna bidra med bin och blommor till scenrabatten.

Surr!
Foto: Annie Pettersson

Medverkande
Klarinett Lotta Pettersson Van den Poel
Harpa Clara Heinemann
Musik och manus: Staffan Lundén-Welden
Regiöga: Maria Magdolna Beky Winnerstam

Lotta Pettersson Van den Poel jobbar sedan många år i Blåsarsymfonikerna och i Västerås Sinfonietta. Clara Heinemann frilansar i olika orkestrar, länsmusikavdelningar och kyrkor runtom i hela landet. Clara är baserad i Falun och Lotta i Stockholm. De har båda varit verksamma som musiker i många år och har sedan tio år spelat som duo, i kyrkor och kammarmusikföreningar, inom Länsmusikorganisationer samt för medicinpristagare i Nobelsammanhang.

Målgrupp 6 – 9 år
Pris 1 föreställning 4 400 kr, 2 föreställningar 5 500 kr exkl. 25 % moms
Offentlig föreställning 5 500 kr exkl. 25 % moms
Speltid 40 min
Maxpublik ca 60 personer
Lokal/scenyta 4x5 m
Mörkläggning Nej
Teknik/rekvisita Ingen teknik. Från arrangör behövs någon typ av ljus/spotlight. Förlängningssladd till notställsbelysning vid behov, två stolar utan armstöd.
Bygg/rivtid 60 min/30 min
Spelperiod v 38 

Producent: Susanne Rundberg Andersson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Arbeta vidare i skolan
Artisterna vill inspirera till fortsatt samtal om bin och miljö tex genom bygge av bihotell, humlebad och odling av insektsvänliga växter.


Film: Per-Markus Heggestad