Orkesterpop (3-9 år)

Alvar säger att jag inte ska få komma på hans kalas

Orkesterpops nya föreställning handlar om att inte få vara med, avundsjuka och egoistiska tankar, att känna sig annorlunda och att inte passa in i gängse normer. Allvaret blandas med lustfyllda låtar som t ex Silverfisken Risko som dansar disco i en diskho.

Musiken är medryckande och svängig med melodier som tar tag i sånglusten och i tonarter som garanterat passar barnen. Barnen är med och sjunger och dansar från början till slut. Mija och David har turnerat i 17 år och komponerat i 25 år för barn och har stor erfarenhet av vad som engagerar. De tar barnen på allvar och säger själva att de skriver texterna som saknas mellan Bä bä vita lamm och Melodifestivalen.

En kvinna ler och håller i ballonger och en man ser sur ut
Foto: Lena Granefelt

Medverkande: Mija Folkesson - sång och blackbox - David Shutrick – sång och gitarr.

Mija Folkesson och David Shutrick har gjort sig kända för den yngre publiken med musiken till kortfilmerna Mona och Mastiff i SVT:s Bolibompa och genom att skriva sånger till bl a Räkna med skägg, Värsta bråket m fl. Musiken som de har komponerat till SVT ligger till grund för deras barnföreställningar.

Målgrupp 3 – 9 år
Pris
1 föreställning 
5400 kr, 2 föreställningar 6500 kr exkl. 25 % moms
Offentlig föreställning 6500 kr exkl. 25 % moms
Speltid ca 40 min
Maxpublik: 150 personer, ev mer beroende på lokal.
Lokal/scenyta 3 x 3 m
Mörkläggning Behövs ej
Teknik/rekvisita Gruppen har med egen teknik. Eluttag behövs. Vid familjeföreställning på större scen är det bra om det finns en tekniker samt myggor och anläggning på plats.
Bygg/rivtid 60 min/15 min
Spelperiod Fr o m nov 2021
Producent: Susanne Rundberg Andersson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Coronaanpassning
Gruppen kan spela utomhus, vid regn behövs ett tak.

Förberedelse i förskolan/skolan
Innan artisterna kommer skickas klickbara länkar ut så att barnen kan lyssna på några av sångerna vilket leder till härlig allsång bortom språkbarriärer och blir en ingång i handlingen. Det finns även ett frågeformulär som pedagogerna kan använda sig av.

Arbeta vidare i förskolan/skolan
Orkesterpops sånger brukar sjungas länge efter föreställningen. Pedagoger berättar att de använder sig av låtarna lite som en problemlösare och för att få barnen att få syn på sig själva.

Sången Leka tre handlar t ex om att utesluta andra i leken. Vad är det med Lina handlar om någon som agerar utanför normen och hamnar utanför på grund av det. Låten Rymden tar aldrig slut kan användas när barnen lär sig om rymden. Sången handlar om filosofiska tankar om oändligheten. - Kanske ryms ett universum under nageln på din tå?

Workshop/Skapande skola-projekt

Syfte och mål med workshop/Skapande skola-projekt: Utvecklar samarbetsförmågan och ger en inblick i musikens grunder samt ger inspiration till eget skrivande och skapande.

Skriv en låt med Orkesterpop – Digital workshop/Skapande skola-projekt
Barnen skriver text och Mija och David tonsätter och producerar en proffsigt inspelad klasslåt. Via en skickad film lär Mija och David ut grunder i musik samt inspirerar barnen att uttrycka sig i text. I ett avslutande möte via Zoom sammanfattar Mija och David det barnen lärt sig samt spelar upp sången och lär ut den till klassen.

Skriv en klasslåt med Orkesterpop - Fysisk workshop
Mija och David inspirerar barnen att skriva ner sina tankar och skriver en låt på plats med klassen. En enkel ljudinspelning görs på plats som klassen får behålla.

Båda alternativen kan knytas an till ämnena Musik och Svenska

Längd: 40 min Lokal som krävs: Klassrum

För mer info och bokning av Skapande skola-projekt: evalotta.belin@gmail.com
 


Film: Per-Markus Heggestad