Magnus & Irina (6-12 & 13-19 år)

En förtrollande musikresa med Magnus & Irina

Magnus och Irina bjuder in till en magisk musikvärld med klarinett och accordeon, där toner från hela världen möts i en sprakande musikalisk fest. På ett lättillgängligt och underhållande sätt demonstrerar de även vikten av att öva för att bli riktigt, riktigt bra på något. Musiken blandas med trollerikonster där notställ svävar och instrument går upp i rök mitt framför ögonen på publiken! Vi klappar brasilianska rytmer, sjunger nordeuropeiska melodier och kanske till och med lär oss hur man andas in och ut samtidigt. Utformningen av föreställningen varierar beroende på publikens ålder.
 

Magnus och Irina
Foto: Nadja Sjöström


Medverkande
Klarinett Magnus Holmander
Accordeon Irina Serotyuk

Magnus och Irina träffades på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sedan dess regelbundet spelat tillsammans. 2017 belönades duon med förstapris i en av Sveriges största tävlingar för kammarmusik “Ung & Lovande”. Duon har turnerat över hela Sverige och har stor erfarenhet av att underhålla publik i alla åldrar, både vuxna som barn. De har en bred repertoar med musik från hela världen - allt från vacker klassisk musik till svängig jazz och ösig klezmer! Magnus & Irina blandar även gärna in sceniska element så som trolleri och magi!

Målgrupp 6 – 12 år + 13 – 19 år
Pris 1 föreställning 4 600 kr, 2 föreställningar 5 400 kr exkl. 25 % moms
Offentlig föreställning 5 400 kr exkl. 25 % moms
Speltid ca 45 min
Maxpublik 200 personer
Lokal/scenyta 2 x 2 m
Mörkläggning Nej
Byggtid/rivtid 30 min/15 min
Teknik Nej
Spelperiod Enligt ök

Arbeta vidare i skolan
Betoning i föreställningen kommer att vara hur musik kan låta i olika kulturer och länder, därav kan ett geografiskt och kulturellt perspektiv kopplas ihop med föreställningen. Föreställningen vill även lyfta fram vikten av att öva för att bli riktigt bra på något och att nå ens drömmar samt uppmuntra till kreativt tänkande. Detta behöver inte nödvändigtvis kopplas ihop till ett specifikt ämne men är desto viktigare att prata om. I dagens samhälle förväntas allt gå snabbt men livet är ingen app i telefonen och för att nå sina mål och drömmar krävs långsiktigt arbete. Långsiktigt arbete är något som alla har nytta av oavsett ämne, intresse eller mål!

Workshop/Skapande skola
Som tillägg till konserten kan en workshop läggas till som är tillgänglig för barn som själva spelar instrument och/eller har ett intresse för musik. De får göra gemensamma musik- och improvisationsövningar tillsammans med artisterna.

Syftet med föreställning och workshop är att barnen/ungdomarna ska få:
· ökat intresse för livemusik
· en bredare syn på musik från olika kulturer
· kunskaper kring hur akustiska instrument fungerar
· insikt i vikten och betydelsen av långsiktigt arbete
· uppmuntran till kreativt tänkande

Längd workshop: ca 45 min

Producent: Lilian Henriksson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se
 


Film: Per-Markus Heggestad