KänsloSlottet (3-6 år)

Lär känna dina känslor genom dans, musik och sång

KänsloSlottet är en interaktiv musikföreställning där barn i tidig ålder kan få lära känna sina egna känslor och få hjälp att utveckla sin förmåga till empati och omtanke på ett musikaliskt och lekfullt sätt. Under ledning av sång och dragspel får barnen vara med och upptäcka musik och olika känslor bakom slottets många dörrar. Med rörelsebaserade texter sjunger och dansar artisterna tillsammans med barnen om känslorna och deras betydelse. Bakom varje dörr i KänsloSlottet bor en ny känsla, med sin egen låt.

Medverkande: Moa Fredrikson - Sång, dans - Samuel Linderström - Sång, dragspel

Målgrupp 3 – 6 år
Pris
1 föreställning 4100 kr, 
2 föreställningar 4800 kr exkl. 25 % moms
Offentlig föreställning 4800 kr exkl. 25 % moms
Speltid ca 40 min
Maxpublik utan teknik 30 personer
Maxpublik med teknik ca 100 personer
Lokal/scenyta 3 x 3 m
Typ av lokal Allrum eller liknande
Mörkläggning Önskvärt
Teknik/rekvisita Gruppen tar med 10 dockor och 1 träslott. Från arrangören önskas 2 små jämnhöga bord samt 1 armstödsfri stol/pall. Vid utomhusföreställning önskas även sittunderlag. Vid behov av ljudutrustning kan det lånas av Länsmusiken i Stockholm som ensemblen tar med.
Bygg/rivtid 30 min/30 min
Spelperiod Enligt ök.
Producent: Susanne Rundberg Andersson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Coronaanpassning
Med hänsyn till Covid -19 finns möjligheten att spela utomhus, så länge instrument och rekvisita inte riskerar att skadas utav väder och klimat. Vi kan även spela fler föreställningar på samma förskola enligt överenskommelse, för att minska publikantalet.

Förberedelse i förskolan/skolan
All musik från föreställningen ligger på Youtube, både med sång och instrumentalt för att sjunga med. Gruppen kan dela länkar till pedagogerna i förväg.

Arbeta vidare i förskolan/skolan
Ett häfte med pedagogiskt material finns med förslag inom kategorierna: reflektion, musik, dans, drama, skapande och lekar för vidare arbete kring föreställningens tema, känslor. Dessa övningar kan integreras i förskolans vardagliga rutiner och aktiviteter samt i specifika ämnen som rör estetiskt lärande.

 

 

Film: Johan E Andersson (Kapellet)