Bazooka Sub Trio (10-13 & 14-19 år)

Flöjternas förunderliga värld

En fartfylld föreställning med svängig folkmusik på en uppsjö av udda flöjter, inramat med interaktivt berättande som rör sig fritt mellan humor och allvar. Storytelling med de olika unika flöjterna och den nordiska folkmusiken är en bas i föreställningen. En röd tråd är också det igenkännbara i att brinna för något som är annorlunda och att mötas av oförståelse och ibland fördomar. Detta tema öppnar också för ett publiksamtal, som kan spränga gränser och ge insikter. Alla tre flöjtisterna är välmeriterade och aktiva i ett stort antal ensembler och projekt inom allt från folkmusik och klassisk musik till pop. Denna musikaliska bredd och mångfald är stommen i föreställningen, som även kan anpassas och spelas för en vuxenpublik.

Tre musiker ler och tittar in i kameran
Foto: Jonathan Bondesson

Medverkande: Kristine West blockflöjter och pipor, Kim Persson blockflöjter, pipor, subkontrabasflöjt och mandola samt Göran Månsson blockflöjter, pipor, subkontrabasflöjt och slagverk.

Göran Månsson är en legend på folkmusikhimlen och räknas som en av de mest spännande och dynamiska flöjtisterna på folkmusikscenen. Med flera prisade album och världsomfattande turnéverksamhet i många olika konstellationer.

Kristine West. Med rötter i de Hälsingska skogarna och folkmusiken som sin musikaliska bas, har Kristine tagit sig ut i den tidiga musiken, konstmusiken och världsmusiken för att där etablera sig som en av sin generations främsta instrumentalister. Klangen och tonen är central i hennes uttryck, något som format - och ständigt omformar - hennes musikaliska röst.

Kim Persson är den första på sitt instrument att ha en masterexamen i folkmusik och blockflöjt från Kungl. Musikhögskolan. Kim är aktiv i ett stort antal band och ensembler, med en genrebredd som omfattar flamenco, orientalisk musik, svensk spelmansmusik, vismusik, pop m.m. Kim har hyllats för sin soloföreställning “Mästaren & Kim”, där musikaliskt berättande står i fokus.

Målgrupp 10 – 13 år, 14 – 19 år
Pris
1 föreställning 6900 kr, 2 föreställningar 7800 kr 
exkl. 25 % moms
Offentlig föreställning 7800 kr exkl. 25 % moms
Speltid ca 40 – 60 min (kan anpassas)
Maxpublik utan teknik 60 barn + vuxna
Maxpublik med teknik 120 barn + vuxna
Lokal/scenyta 3 x 3 m
Mörkläggning Önskvärt
Teknik/rekvisita Gruppen har med 2 x DPA-mickar. Vid större publik; önskemål från arrangör, 3 dynamiska mickar med stativ, eller 3 headsets om möjligt.
Bygg/rivtid Ingen
Spelperiod Enligt ök.
Producent: Lilian Henriksson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Coronaanpassning
Föreställningen går att coronaanpassa genom både livestreaming och flera föreställningar för färre publikantal.

Arbeta vidare i skolan
Eleverna kan arbeta med svensk historia rörande allmogesamhället under 1800-talet och Sveriges geografi då detta berör den nordiska folkmusiken som gruppen kommer att framföra. I föreställningen talar musikerna om utanförskap och fördomar, vilket också är något skolklasser kan diskutera både innan och efter föreställningen.
 


Film: Johan E Andersson (Kapellet)