Manne gräver ett hål (3-6 år)

En musiksaga som rör sig över gränserna mellan konsert, dockteater och filmvisning

Föreställningen innehåller mycket humor och bus som lockar till skratt. Musiken rymmer inslag av jazz, blues och gospel men även västafrikansk musik och rock. Föreställningen handlar om att inte bli sedd och tagen på allvar, om envis vilja och besvikelse. Men den handlar också om att förstå vikten av samarbete och att man då kan uppnå vad som helst. Vi läser en bok, vi räknar, vi ramsar, vi åker bil, vi bygger slott, vi gräver – tillsammans. Under hela föreställningen är gränsen mellan publik och ensemble flytande och dockan Manne interagerar löpande med barn och vuxna i ett omväxlande improviserat och organiserat samspel.
 

Manne gräver ett hål - ensemblen
Foto: Kalle Carmback


Medverkande
Sagoberättare, sång Kalle Carmback
Sång, dockor My Engström Renman
Gitarr, sång Mats Eriksson
Kontrabas, kör Viktor Skokic
Trummor, kör Gustav Nahlin

Kalle Carmback berättar historien från sin fåtölj. Han är även den som skrivit boken om Manne och har skapat animationerna som visas i den jättestora boken. Till vardags jobbar Kalle med film och TV, men har skrivit många texter till barnsånger och driver den grammisnominerade sagopodcasten www.ienstad.se tillsammans med Nils Berg.

My Engström Renman gör ett flertal roller i föreställningen. Dessutom har hon färglagt bilderna i boken och byggt scenografin till föreställningen. Hon är sångerska/kompositör och bl a gjort många barnskivor med Mats Eriksson.

Mats Eriksson har komponerat och spelar även all musik i sagan uppbackad av Viktor och Gustav. Mats har dessutom illustrerat boken. Till vardags är Mats gitarrist och turnerar med en mängd namnkunniga artister såsom Daniel Lemma och har även gett ut musik i eget namn.

Viktor Skokic spelar kontrabas och lite trumpet. Viktor hörs annars tillsammans med en rad artister såsom Sarah Riedel och har även jobbat en hel del med barnmusik till både scen och film.

Gustav Nahlin spelar trummor men fungerar även som Mannes lite skröpliga bil. Gustav hörs annars tillsammans med artister såsom bl a Miss Li.

Målgrupp 3 – 6 år
Pris 1 föreställning 9 800 kr
2 föreställningar 10 500 kr
Offentlig föreställning 10 500 kr
Speltid 40 min
Maxpublik Flera hundra
Lokal/scenyta 7x4 m (men kan anpassas efter scenografin som tas med).
Mörkläggning Nej
Teknik/rekvisita Beroende på lokal bestäms teknikbehovet med arrangör för varje speltillfälle. Gruppen tar med ljudanläggning. en stor bok (2 m hög), projektor, dockor och portabla kulisser. Vid större konserter krävs från arrangör: PA, 2 mickar, 2 headsets och ljudtekniker.
Bygg/rivtid 120 min/60 min
Spelperiod Enligt ök

Producent: Susanne Rundberg Andersson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Förberedelse och efterarbete i förskolan/skolan
Boken Manne gräver ett hål är skriven och illustrerad av Kalle Carmback, Mats Eriksson och My Engström Renman, som alla medverkar i föreställningen. Boken finns att låna via de flesta bibliotek och kan användas som utgångspunkt för samtal kring föreställningens ämnen antingen inför eller efter föreställningen. Boken som ljudbok, samt musiken gruppen framför finns att lyssna på på Spotify, Storytel och andra strömningstjänster. De teman som behandlas i boken, till exempel vikten av samarbete och av att se varandra, är av allmängiltig natur och kan diskuteras mycket.


Egen film från gruppen.