Historien om en sång (4-9 år)

En färd genom världens förunderliga ljudlandskap

I alla tider har människor sjungit och spelat tillsammans. Det kan låta olika i olika delar i världen men överallt finns de, musiken och sången och de fyller samma funktioner var du än befinner dig. Musiken kan vara liten och skör eller stor och stark. Den väcker alltid känslor och skapar samhörighet. I ett spännande tonäventyr färdas vi genom världens förunderliga ljudlandskap och får möta både det som är bekant men också låter nytt. Ljudskötarna Anna och Sofia öppnar upp sin ljudkoffert, där vad som helst kan gömma sig. Publiken är medskapande i vissa partier och barnen hjälper till att spela, sjunga och skapa ljud.

Historien om en sång
Foto: Johanna Huss

Medverkande
Sång Sofia Berg Böhm
Fiol, sång Anna Möller
Manus och regi, Johanna Huss tillsammans med ensemblen
Produktion, Re:Orient

Johanna Huss har bland annat regisserat för Stockholms Stadsteater, Giron Sámi Teáhter och Enskedespelet som hon är konstnärlig ledare för. Johanna arbetar med att ge barn och unga engagemang i och röst genom teatern. Sofia Berg Böhm är skådespelare och sångerska och har nyligen fått Kungliga Musikaliska Akademins Folkmusikpris. Hon har medverkat på bl a Stadsteatern och Riksteatern samt är med i banden Östblocket och Sirocco. Anna Möller är folkmusiker, kompositör och violinist. Hon är del av den nutida folk- och världsmusikscenen som vill göra upp med den stereotypa bilden av folkmusik. Hon är flitig utforskare av musik från olika delar av världen och samarbetar med musiker från många olika kulturer.

Målgrupp 4 – 9 år
Pris 1 föreställning 5 500 kr
2 föreställningar 6 400 kr
Offentlig föreställning 6 400 kr
Speltid 40 min
Maxpublik 60 personer
Lokal/scenyta 4x5 m
Mörkläggning Nej
Teknik/rekvisita Ingen teknik.
Bygg/rivtid 15 min/15 min
Spelperiod Höst v 45 Vår enligt ök

Producent: Susanne Rundberg Andersson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Arbeta vidare i förskolan/skolan
Föreställningen kan inspirera till att skapa och kommunicera med musik. Barnen kan t ex arbeta vidare med att utforska vilka känslor musiken fyller eller att arbeta med vaggvisor från olika delar av världen.
 


Filmen är från premiären 26 januari 2020 på Stallet Folk- och världsmusik