Livet är nu (3-9 år)

Musik av Jojje Wadenius, dikter av Lotta Olsson & bilder av Charlotte Ramel.

Livet är nu
Illustration: ©Charlotta Ramel, foto: Q-Image

En musikalisk och poetisk hyllning till livet här och nu, med små och stora stunder, kärlek, tokerier och sorg. Låtar som handlar om hundar och pizza, om att känna sig arg eller ledsen och om NU - som svisch - just försvann. Konserten är baserad på den nyutgivna musikboken Livet är nu med dikter av Lotta Olsson, musik av Jojje Wadenius och Charlotte Ramels fina bilder, som även projiceras under konserten. Notmaterial kan skickas ut innan så att barnen får öva på sångerna. Passar både som konsert och i körsamarbete.

Georg ”Jojje” Wadenius är en legendarisk låtskrivare. Han har skrivit många barnvisor som har blivit klassiska och mycket uppskattade genom åren. Han är också känd över hela världen som stjärngitarrist och har samarbetat med många av de mest kända internationella artisterna. Trio X´ särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många olika genrer.

Medverkande: Georg ”Jojje” Wadenius, gitarr och sång, Trio X: Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor. Bildspel av Skaparkraft Film & Musikproduktion.

Målgrupp: 3 – 9 år
Spelperiod höst: v 48
Spelperiod vår: v 11
Pris: 1 föreställning 10 800 kr, 2 föreställningar 11 800 kr
Offentlig föreställning: 11 800 kr
Speltid: 35 min
Maxpublik skolor: 120 barn + vuxna Maxpublik offentlig föreställning: 200 personer Lokal/scenyta: minst 5 x 4 m, takhöjd 2,5 m
Mörkläggning: Krävs
Byggtid/rivtid: 75 min/45 min
Teknik: Ensemblen har med all teknik. Vanligt eluttag behövs.
Producent: Susanne Rundberg Andersson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Pressbild

Förberedelse och arbeta vidare i förskolan/skolan: Som sägs ovan kan notmaterial skickas ut innan så att barnen får öva på sångerna. Varje klass/grupp som bokar får också ett exemplar av musikboken Livet är nu som innehåller både noter och en CD. Bilder från boken projiceras även under konserten.

Det finns tyvärr inte något filmklipp eftersom föreställningen inte visades live på utbudsdagen, men låtarna i föreställningen finns att lyssna på Spotify. Sök på: Livet är nu – dikt och sång dagen lång.