Fjärilar i magen (4-8 år)

En dockmusikal om vänskap

Fjärilar i magen
Foto: Christoffer Schoug

En nyskriven musikal med svängig musik, humor och dans, där både stora och små känslor får ta plats. Historien utspelar sig på skolgården innan Paula,

Wilma och Jessica ska gå in i den nya skolan på den allra första skoldagen i ettan. Publiken får vara med på deras första möte som leder in i en fin vänskap. De är pirriga och nervösa på olika sätt med många obesvarade frågor: Ska läraren vara en drake? Kommer alla att skratta åt en? Och hur många fjärilar får egentligen plats i magen?

Wilma är en orange docka med mycket energi. Hon tycker om fart och fläkt och vill att saker ska hända på en gång. Paula är en lila docka som är lite långsammare i sitt tempo. Hon vill ha tid att känna efter innan hon gör något. Jessica är en tjej som är orolig och nervös. Hon är rädd för att göra fel och att bli utskrattad.

Musikalen är nyskriven av Cecilia Wrangel, musiken är skapad av Christoffer Schoug och Sandra Caménisch står för sångtexterna. Publiken bjuds in till dans och sång och efter föreställningen får de som vill hälsa på dockorna och artisterna.

Cecilia, Sandra och Jessica är musikalartister och har jobbat tillsammans i olika produktioner genom åren som Grease, Skönheten & Odjuret, Kristina från
Duvemåla, Hairspray, och Mamma mia the party. Christoffer har även ett förflutet som musikalartist och dansare men är numera gitarrist och låtskrivare.

Medverkande: Cecilia Wrangel - sång och dockspel, Sandra Caménisch - sång och dockspel, Jessica Heribertsson - sång och Christoffer Schoug - gitarr.

Målgrupp: 4 - 8 år
Spelperiod höst: enligt ök
Spelperiod vår: enligt ök
Pris: 1 föreställning 8 200 kr, 2 föreställningar 9 300 kr
Offentlig föreställning: 9 300 kr
Speltid: ca 35 min
Maxpublik utan teknik: 50 barn + vuxna Maxpublik med teknik: 180 barn + vuxna
Lokal/scenyta: Allt från klassrum till teaterlokal
Mörkläggning: Behövs ej
Byggtid/rivtid: 30 min/20 min
Teknik: Ensemblen har med egen teknik vid behov. Pallar behövs från arrangör att ställa korgar på.
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Förberedelse och arbeta vidare i skolan: Musiken kommer att finnas på Spotify så att barnen kan lyssna på sångerna och en musikvideo med titelsången Fjärilar i magen finns redan ute. Det finns också ett kort frågeformulär som pedagogerna kan ha som underlag innan eller efter föreställningen med olika frågor som t ex: Är det någon som känner igen sig i någon av karaktärerna? Har ni sett någon som verkar känna sig ensam och nervös? Vad tycker ni man ska göra om man ser någon som verkar ensam? Tala om allas rätt att vara som man är - respekt, vänskap, trygghet.

Musikbakgrunder och sångtexter kan skickas ut så att det kan användas i musikundervisningen.

I samband med föreställningen kan två olika workshops beställas:

Alt 1: Locka fram kreativitet och spontanitet genom dockspel. Artisterna lär ut grunderna i dockspelsteknik och hur man gör för att få dockan att se levande ut. Med enkla improvisationsteaterövningar leker de sig fram tillsammans med barnen. Till denna workshop behövs det att barnen har gjort egna handdockor av strumpor eller liknande.

Alt 2: Dansworkshop! Artisterna lär ut en enkel och rolig koreografi som alla kan hänga med på.

Dessa workshops kan knytas an till ämnena drama, musik, syslöjd, skapande, dans.

Längd: ca 45 minuter/vardera.

Pris: 5 000 kr per workshop

Pressbild

Video med Fjärilar i magen

Video: Per-Markus Heggestad