Amina-beatboxing & hiphop (13-19 år)

Amina Sewalis "One woman band"

Gör det själv!
Foto: Matthis Solheim

Vad händer om du blandar exempelvis Mozart och Robyn i en och samma låt, med din egen röst? Sedan gör du rytmer med rösten, beatboxing, som du lägger ovanpå sången. Därefter spelar du in en video hemma och lägger ut den på Youtube. Aminas ”One woman band” består av en gitarr, loopstation, röst, beatboxing, olika rytmer som har redigerats ihop. Med rösten, kreativiteten och en iPad har Amina sjungit sig ända ifrån flickrummet till slottet. I denna konsert får du höra alltifrån norska folktoner till jazz och hiphop, allt kört genom Aminas kreativa universum. Hon visar ungdomarna att mycket kan du göra själv med enkla medel exakt där du är. Knut Sævik står för visuella explosioner via videoprojektion.

Amina Sewali är skådespelare, sångerska, musiker och manusförfattare. Föreställningen är producerad i samarbete med Norska Rikskonsertene. Knut Sævik är en erfaren keyboardist, producent och ljudtekniker.

Ett gästspel från Norge.

Medverkande: Amina Sewali - sång, loopstation, gitarr, Knut Sævik - videoprojektioner, ljus och ljud.

Målgrupp: 13 - 19 år
Spelperiod endast vår: v 7
Pris: 1 föreställning 7 600 kr, 2 föreställningar 8 500 kr
Offentlig föreställning: 8 500 kr
Speltid: ca 40 min
Maxpublik: 220 personer
Lokal/Scenyta: Gymnastiksal, kulturhus, festivaler m m
Mörkläggning: Krävs
Teknik och rekvisita: All teknik tas med. Bärhjälp behövs av flera personer.
Bygg/Rivtid: 90/60 min
Producent: Lilian Henriksson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se

Arbeta vidare i skolan: Använd konserten i undervisningen och uppmana eleverna att komponera själva. Fokus i föreställningen ligger på musikupplevelse och att eleverna ska inspireras att själva skapa musik. Uppmuntra eleverna att:

- utforska och experimentera med musikens grundelement, utforska rösten, sätta ihop musikaliska processer i ljud och rörelse och skapa egna musikaliska uttryck.

- improvisera på ett befintligt musikaliskt material som inspiration till att göra egna kompositioner - använda digital inspelningsutrustning och musikprogram för att manipulera ljud och sätta ihop egna kompositioner.

Pressbild

Video med Gör det själv!

Video: Per-Markus Heggestad