Sten, sten – bubbla dig (5-9 år)

En poetisk föreställning om visdomen vi människor glömt

Djupt, djupt nere i havet bor en flicka. Hon samlar på människornas glömda historier, sånger och visdomar – allt har sjunkit till havsbotten som stenar. När flickan lyssnar på stenarna blir de lätta,de stiger mot ytan som bubblor. Flickan får oss att minnas igen: hur viktig du är, hur viktig jag är och hur vi alla hänger ihop, tillsammans. Föreställningen handlar också om hur viktigt det är att hålla havet rent. Språk och text är inte grundläggande för att hänga med och historien om flickan och stenarna är ramberättelsen ur vilken också andra historier berättas. Historierna är inspirerade av olika väsen (yokai) från Japan och Sverige och framställs lekfullt och poetiskt, ackompanjerat av olika musikinstrument, främst av det traditionella japanska stränginstrumentet koto. Musiken som kommer ut är som bubblor som flyter ut i rummet. Med hjälp av ljus, skuggor och musik tas publiken med under och upp till ytan. När ljuset slår upp på fondväggen får människornas glömda historier och visdomar liv.
 

Sten sten bubbla dig


Medverkande: Lotta Sjölin Cederblom (sång, slagverk, konstnärlig idé), Karin Nakagawa (koto, sång, slagverk, skuggkonst, konstnärlig idé). Denna föreställning är ett gästspel från Göteborg.

Målgrupp: 5–9 år
Spelperiod vår: v 12
Pris: 1 föreställning 7.000 kr, 2 föreställningar 8.000 kr
Offentlig föreställning: 8.000 kr
Speltid: 45 min
Maxpublik: 70 personer
Lokal/Scenyta: 7,5x6 m, höjd 3 m.
Teknik och rekvisita: Akustiskt. Ensemblen har med teknik, skärmar, dukar mm. Förlängningssladdar behövs från arrangören.
Mörkläggning: Krävs
Bygg/Rivtid:120/60 min
Producent: Susanne Rundberg  Andersson
Bokning: anita.bohlin@musikaliska.se