Mötesplats Barnkultur

Välkommen till en mötesplats för dig som är intresserad av barnkulturområdet. Inbjudna gästföreläsare berättar om nyskapande projekt, nyheter inom forskningen och om spännande verksamheter inom olika kulturområden. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tid för frågor och diskussion. Mötesplatserna börjar med mingel och lätt förtäring till självkostnadspris.

Nystart på ny plats
Efter ett uppehåll startar Mötesplats Barnkultur igen! Mötesplatserna är fortfarande ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Region Stockholm Dans Cirkus samt Centrum för barnkulturforskning, men nu har vi en ny samarbetspart och en ny plats, Teater Tre.
 

Helena Hörnfeldt
Helena Hörnfeldt

Om barns rädslor nu och då 30/9 kl 17.00

Gästföreläsaren Helena Hörnfeldt är docent i etnologi och arbetar sedan 2002 som forskare och universitetslektor på avdelningen för etnologi vid Stockholms universitet. Under de senaste åren har Helena arbetat med ett forskningsprojekt om barn och ungas rädslor i nu- och dåtid.
 

Om nu Amazonas finns kvar när jag är vuxen

Vi lever i en tid präglad av stor rädsla och oro för framtiden, något som kanske i första hand drabbar barn och ungdomar. Att känna rädsla är en naturlig del av barns uppväxt och uppfostran. Men vad barn är rädda för, skiftar både över tid och med plats och sammanhang. Om nutidens barn känner oro och rädsla för klimatförändringar och terrorism, riktade barn i tidigare generationer sin rädsla mot andra samhällsskeenden och materialiteter som exempelvis Kalla kriget och atombomben. Vilka rädslor som människor fysiskt och psykiskt erfar är ofta nära sammankopplade med den tid och det samhällsklimat vi lever i. Rädsla fungerar på så sätt som ett vittnesbörd om samhället och världen, eftersom känslor också förkroppsligar värderingar. Föreläsningen/presentationen utgår från intervjuer med barn om sina rädslor och vuxnas minnen av sin barndoms rädslor.

Fri entré, men föranmäl till susanne.rundberg@musikaliska.se
Datum och tid: Onsdag 30 september kl 17.00. Dörrarna öppnas kl 16.30.
OBS! Ny plats Teater Tre, Rosenlundsgatan 12

Vi hoppar över minglet denna gång och tar in max 30 personer och håller avstånd. Det är öppet från kl 16.30 då lätt förtäring går att köpa till självkostnadspris.

För att läsa om tidigare arrangemang, vänligen besök Centrum för Barnkulturforskning.