Svensk musikvår

Svensk Musikvår

Passerad föreställning

Datum: söndag 26 mars

Tid: 14:00

Lokal: Stora salen och Clara Schumannsalen

13.00 Samtal/Föreläsning med Föreningen Svenska Tonsättare


14.00 ”RenRehnqvist” med Alpaca Ensemble (49')

CLARA SCHUMANNSALEN

Alpaca Ensemble är ett Trondheimsbaserat musikerkooperativ vars kärna består av Else Bø (piano), Sigrid Elisabeth Stang (violin) och Marianne Baudouin Lie (cello). Alpaca Ensemble firade 20 årsjubileum 2016 och markerade det med bland annat uruppföranden av ett flertal beställningsverk. Ett av dessa verk var Karin Rehnqvists In Orbit för pianotrio och klarinett och det uruppfördes på Stangvikfestivalen i augusti 2016. Konserten RenRehnqvist har tidigare spelats i Trondheim och på festivalen Specs On i Berlin.

Medverkande

Else Bø , piano, Sigrid Elisabeth Stang, violin, Marianne Baudouin Lie, cello och Rolf Borch, klarinett


15.30 Stockholms Kammarkör (29')

STORA SALEN

Stockholms Kammarkör är en fristående, blandad kör. Repertoaren är både sakral och profan, och omfattar både stora verk för kör och orkester, äldre och nutida a cappellaverk, samt svensk körlyrik. Florian Benfer (1984) har en gedigen utbildning i kyrkomusik, kör- och orkesterdirigering, samt orgel. Han arbetar regelbundet med bl.a. Radiokören och Eric Ericsons kammarkör och leder även Tysklands nationella ungdomskör. Florian också erhållit många prestigefulla priser och stipendier genom åren.

Medverkande

Kati Raitinen - violoncell
Henrik Berg - pianist
Florian Benfer – dirigent

Program

Karl-Birger Blomdahl (1916-1968) – Fyra sånger för tredamröster och piano ur "En döddansares visor" av Nils Ferlin
Karin Rehnqvist (*1957) – Världsklockan för blandad kör och violoncell
Gunnar de Frumerie (1908-1987) – Vita nuova, op. 50 för blandad kör


16.00 Samtal/Föreläsning med Föreningen Svenska Tonsättare

CLARA SCHUMANNSALEN


17.00 ”reNEOvated" med Ensemble Norrbotten NEO (52')

STORA SALEN

Ensemblen Norrbotten NEO's storhet är att de förenar teknik och kompetens, klassisk skönhet och elegans och kan därmed anta de utmaningar som vår tids tonsättare ställer. I programmet reNEOvated kartlägger Norrbotten NEO de samtida strömningarna bland de svenska tonsättarna. De två beställningsverken i programmet – komponerade av Andrea Tarrodi och Johan Ullén – blir en nytolkning av ett redan befintligt verk och utgör en exklusiv inramning till programmet.

Dessutom framförs verket Night Music av Djuro Zivkovic och A Walk On Green Streets av Britta Byström. NEO har ännu en gång valt tonsättare som utgör säregna och unika röster i det svenska musikmyllret.


LÄS MER OM SVENSK MUSIKVÅR

Facebook
Twitter
Instagram
#svenskmusikvar
www.svenskmusikvar.se