Blåsarsymfonikerna

Blåsarsymfonikerna: Svensk festivalyra!

Passerad föreställning

Datum: lördag 14 april

Tid: 15:00

Lokal: Stora salen på Musikaliska

Blåsarsymfonikerna har rötter i den svenska blåstraditionen men tar sig gärna an även ny musik. Med anledning av KVAST's 10-årsjubileum och med stöd av KVAST, har Blåsarsymfonikerna valt att beställa ett verk av Molly Kien vilket uruppförs på denna konsert. Detta även föranlett av att Blåsarsymfonikerna 2011 mottog jämställdhetspriset Guldkvasten: ”För att för första gången i världshistorien ha genomfört en jämställd orkestersäsong med lika många verk av män och kvinnor från medeltiden och framåt.” - En väg som Blåsarsymfonikerna fortsatt på sedan dess.

Tonsättaren Molly Kien
Molly Kien

För att läsa mer om KVAST, vänligen besök kvast.org

Molly Kiens verkkommentar:

'Jag började komponera detta verk utan några utommusikaliska tankar. Men efter att jag hade skrivit ungefär halva stycket kom jag på att någonting i den pulserande rytmen i slagverket fick mig att tänka på maneter, och samtidigt upptäckte jag att det fanns en sjö i Palau som är fylld med flera miljoner ofarliga maneter som man kan faktiskt simma i. Någon resa till Palau blev det inte, så jag fick använda fantasin för att återskapa en musikalisk simtur i en manetfylld sjö'.

Konserten bjuder även på ett soloframträdande med  vårens orkesterprofil Johanna Nilsson som tillsammans med orkestern framför Lille Bror Söderlundhs Concertino för oboe och orkester.
 

Medverkande

Solist: Johanna Nilsson, oboe
Dirigent: Cathrine Winnes
 

Johanna Nilsson, oboe
Johanna Nilsson Foto: Jonas Jörneberg

Program

Albert Schnelzer Azraeel Suite
Lillebror Söderlundh - Oboeconcertino
PAUS
Egil Hovland - Fanfare and Choral
Molly Kien - Jellyfish Lake
Hugo Alfvén - Midsommarvaka

 

Speltid

2 tim. inkl paus (med servering)


Biljetter

100 - 250 kr