Artisten Ashraf Sharif på scenen.

Stockholm Sangeet Festival

Passerad föreställning

Datum: söndag 3 oktober

Tid: 16:00

Lokal: Konsertsalen

Musikaliskas café kommer att servera indisk mat och är öppet en timme innan konserten samt i pausen.

Söndag 3 oktober 16:00–19:00 inklusive en paus.

Stockholm Sangeet Festival är Nordens största festival för indisk klassisk musik och dans. Det här året får vi bland annat möta sitarmästaren Ashraf Sharif Khan. Denne världsartist föddes in i en familj av hovmusiker i Pakistan, och har trollbundit människor över hela världen med sitt sitarspel ända sedan han som 11-åring spelade sin första konsert. Han har sin grund i den klassiska musiken, men rör sig obehindrat mellan genrer. Detta är även ett kännetecken för hans ackompanjatör, Sveriges egna Suranjana Ghosh, tablaspelaren som rör sig mellan klassisk indisk musik, folk, jazz och flamenco med mer. 

Suranjana Ghosh
Suranjana Ghosh.

Indiens tidiga klassiska musik Dhrupad var under lång tid endast utövad av män, men  Marianne Svašek, som vi också får möta i festivalen har efter långa studier med kända legendarer, gjort sig ett namn både i Indien och Europa som en stor sångerska i genren. Vid sidan av sången har hon även studerat det sällsynta instrumentet Sarangi och efter att ha tagit examen vid Konservatoriet i Rotterdam i båda disciplinerna har hon själv sedan många år nu undervisat där. Federico Sanesi är en av Europas främsta tablaspelare och har studerat med Pandit Sankha Chatterjee sedan 1981. Här får vi nu se honom spela den i Dhrupad traditionella Pakhawaj-trumman.

Dessutom medverkar den prisebelönta Vyshnavi Korlakunta med sällsynt kuchipudi-dans. Som dansare, koreograf och lärare har hon redan i ung ålder blivit en erfaren och efterfrågad artist både i Indien och utomlands. 

Marianne Svasek.
Marianne Svasek.

Medverkande

Ashraf Sharif Khan, Suranjana Ghosh, Marianne Svašek, Federico Sanesi och Vyshnavi Korlakunta.

Stockholm Sangeet Festival 2021 arrangeras av Stockholm Sangeet Förening i samarbete med Farhang Förening/Movement in Exile, Länsmusiken i Stockholm och Sharda Music Sweden med stöd från Statens Kulturråd, Region Stockholm och Indiska Ambassaden.

Federico Sanesi  Och Vyshnavi Korlakunta
Federico Sanesi och Vyshnavi Korlakunta.

Speltid

3 timmar inklusive paus.

Biljettpriser

Ordinarie 320 kronor.
Studerande/pensionär  270 kronor.

Mer information: www.stockholmsangeet.se