Blåsarsymfonikernas jazzgrupp

Soppkonsert: Jazz med svenska tongångar SLUTSÅLT!

Passerad föreställning

Datum: fredag 7 februari

Tid: 11:30

Lokal: Clara Schumannsalen

Vänligen observera att denna konsert är slutsåld.

Blåsarsymfonikernas jazzgrupp bjuder in till soppkonsert med svensk musik. Nya lekfulla arrangemang av svenska visor och sånger framförs av denna nystartade ensemble. Guldkorn som Så skimrande var aldrig havet, Somliga går med trasiga skor och Den blomstertid nu kommer kläs i en lite annorlunda jazzig kostym. Detta är dessutom gruppens allra första konsert i denna utformning. Varmt välkommen på premiären!

Medverkande

Johan Söderlund, klarinett
Martin Lood, trumpet
Åke Lännerholm, trombon
Birger Thorelli, vibrafon
Daniel Tilling, piano
Josef Karnebäck, kontrabas
Johan Westerlund, trummor

Josef Karnebäck - Arrangör och musikalisk ledare

Josef Karnebäck har länge jobbat i en genrebred miljö bestående av jazz, klassisk musik, pop och folkmusik. Han har varit internationellt verksam i ett decennium och arbetat med bland andra Ivan Lins, Jim McNeely, Harry Allen, Guillermo Klein, Alexander Stewart, Frankfurt Radio Bigband och Frankfurt Radio Symphony Orchestra. Hemma i Sverige har Josef spelat med Benny Andersson, Lena Willemark, Margareta Bengtsson, Viktoria Tolstoy, Claes Jansson, Orphei Drängar, Smith & Thell, Bengan Jansson och många fler samt frilansat med flera av landets storband och kammarorkestrar. Han tog sin masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 2015 släppte han debutalbumet Momentum och samma vår blev han även utsedd till årets Jan Wallander-pristagare och får därmed möjlighet att disponera en kontrabas som är tillverkad i England c:a 1830. Han spelar sedan 2018 med Blåsarsymfonikerna på Musikaliska i Stockholm.

Josef om Jazz med svenska tongångar:

"Den svenska låt- och visskatten är en guldgruva som fascinerar och berör. Att låta den musiken ligga till grund för jazz- och improvisationsmusik skapar en spännande mix och utmaning som länge lockat mig som musiker och arrangör. Att på ett nyfiket men respektfullt sätt få ta sig an dessa melodier och klä om dem till något helt nytt och annorlunda är fantastiskt och visar även tydligt hur starkt det musikaliska innehållet faktiskt är. Ibland håller vi oss nära originalmusikens kärna, ibland långt bort i en annan musikalisk värld. Arbetet med detta är gjort med största respekt och beundran för musiken och att spela låtar, visor och psalmer på helt nya och andra sätt är bara en hyllning till innehållet, inget annat."

Speltid

Soppa serveras från 11.30. Musik från 12.00 - 12.45

Biljetter

180 kr inkl. morot- och ingefärssoppa/120 kr för unga under 26 år/150 kr (medlemmar i Blåsarsymfonikernas vänförening)