Releasekonsert Fartyg 6

Releasekonsert Fartyg 6

Datum: torsdag 11 november

Tid: 19:30

Lokal: Hildegard

Konsertstart 19.30.
Sluttid 22.00.
19.30 Support TBA
20.30 Fartyg 6

Fartyg 6 är tillbaka med sin tredje skiva utgiven på PACAYA records! Denna afton blir en helkväll med musik av bandet som spelar musik från albumet.

Fartyg 6  är en sextett som vibrerar i sitt uttryck och ton. Sedan starten 2014 har bandet lockat och hänfört en vid bredd av lyssnare med sin uttrycksfulla, udda jazz. De representerade Sverige i Nordic Jazz Comets 2019 och spelade 2020 på EFG London Jazz festival men har likväl spelat på rock-klubbar och i kammarmusik-rum. Bandet har hyllats för sitt originella uttryck och sitt täta samspel i sin musik som bär en lekfullhet och innerlighet med förkärlek till metriska melodier och underligt sväng. Deras musik kan liknas vid ett videospel och sveper musikaliskt i tvära kast mellan eufori, kaos och harmoni.

Fartyg 6 har tidigare givit ut två skivor (Allt Faller & Den Första) på PACAYA Records och släpper nu sin tredje skiva och andra album Osmund.

I det kommande albumet så omfamnas ord om ords otillräcklighet och poetiska tankar med instrumentala låtar där musiken ger utrymme för eftertanke eller bara feel good!  Ett album med många med många parametrar och ballader och meck!

Support: Casey Moir – solo
Casey Moir är en improvisatör och kompositör som utforskar ’extended technique’ inom röst. Hennes djupa nyfikenhet i röstens ljudmöjligheter och texturella egenskaper, blandas med den subtila användning av utvalda pedaler och objekt. Musiken blir lager av den akustiska rösten, förlängda i soundscapes, som vävs samma i ett intrikat nät av sound.

Casey Moir
Foto: Ali Asperheim

Här kan du läsa mer om Casey Moir
 

Medverkande

Matilda Andersson – sång
Daniel Gahrton – barytonsaxofon
Robert Nevén  – basklarinett
Milton Öhrström –  piano
Boel Mogensen – kontrabas
Maria Dahlin – trummor

Biljettpriser

Ordinarie: 150 kronor.
Studerande: 100 kronor.

Foto: Olivier Hoffschir