O/Modernt Kammarorkester: Passioner

O/Modernt Kammarorkester: Passioner

Passerad föreställning

Datum: onsdag 26 april

Tid: 19:00

Lokal: Stora Salen på Musikaliska

Violinisten Priya Mitchell, saxofonisten Hayden Chisholm, O/Modernt Kammarorkester och elever från musikskolan Lilla Akademien framför passioner i form av Frank Martins Polyptyque, Arvo Pärts Tabula Rasa och Cantus in Memoriam Benjamin Britten, samt soloverk av J.S Bach och musik av Hildegard von Bingen.

Priya Mitchell från England har beskrivits som en av de främsta violinisterna i sin generation.

Hayden Chisholm är saxofonist, kompositör och multiinstrumentalist född i Nya Zealand. Han rör sig inom ett brett spektrum av musikaliska genrer , men är mest känd för jazz samt improviserad och nutida klassisk musik.
 
Marianna Shirinyan är en dansk-armenisk pianist som har vunnit en rad internationella priser och turnerar framgångsrikt världen över.
 
Mark Tatlow, engelskfödd musiker, dirigent och lärare. Undervisar i musikanalys och leder orkesterverksamheten på musikskolan Lilla Akademien. Tidigare professor på Operahögskolan i Stockholm och konstnärlig ledare på Drottningholms Slottsteater. Vid Institutionen för kultur och estetik på Stockholms Universitet forskar han i 1700-tals scenisk och musikalisk uppförandepraxis.

 

Om O/Modernt Kammarorkester

Den unga virtuosa stråkensemblen är en utveckling av festivalen med samma namn som arrangeras varje sommar och drivs sedan hösten 2014 av stiftelsen O/MODERNT i samarbete med Länsmusiken i Stockholm. Orkestern samarbetar med en rad namnkunniga artister. Grundkonceptet är att blanda gammalt och nytt och utforska förhållandet mellan svunna tiders kompositörer och vår moderna kultur och ge historiska verk nya skepnader. Ensemblen framträder regelbundet i en rad olika länder. Musikalisk ledning: Hugo Ticciati.
 

Medverkande

Priya Mitchell (violin)
Hayden Chisholm (saxofon)
O/Modernt Kammarorkester under ledning av Hugo Ticciati (violin)
Lilla Akademien
Piano: Marianna Shirinyan
Dirigent: Mark Tatlow


Biljetter

160–260 kr


Konsertlängd

2 timmar inkl. paus