Cirkus Agnas_de Frumerie

Musorgskijs Tavlor – på en (ny) utställning

Passerad föreställning

Datum: måndag 6 maj

Tid: 19:00

Lokal: Stora salen

OBS! Ingen pausservering.

Cirkus Agnas de Frumerie presenterar

Cirkus Agnas/de Frumerie fortsätter att sätta in musikaliska mästerverk i nya klangvärldar. Denna gång är det Joakim Agnas, solotrumpetare i Kungliga filharmoniska orkestern som tar sig an Modest Musorgskijs Tavlor på en utställning med nya penslar och färger. I denna nytolkning av verket vävs en jazztrio samman med stråkkvartett och trumpet och publiken får sömlöst vandra med mellan dessa världar och tavlor.

Tavlor på en utställning skrevs ursprungligen 1874 som en pianosvit, men är kanske mest känd i den orkestrerade versionen signerad Maurice Ravel från 1922.

Du får också möta det unga bandet Spacemachine som har ambitionen att bli det första bandet på Mars. Gruppen som släppte sin debutplatta 2017 och har ett svängigt och suggestivt sound med en tung percussiv ådra, uttryck som hittar influenser i allt från poppiga moogsynthar till jazz.

Cirkus Agnas/de Frumerie är ett musikaliskt koncept som tar avstamp i den klassiska musiken och därifrån vrider sig ut åt olika musikaliska håll. Idén är att tolka, arrangera och bryta genregränser så att det klassiska får en ny mening. På Cirkus Agnas/de Frumerie är det fritt från pekpinnar. Tanken är att presentera musik på olika sätt som får dig att digga, njuta och se musik i ett nytt ljus. Här behöver du inte vara rädd att klappa på fel ställe eller var fel klädd. Tycker du om musiken så visa det när det känns rätt. Musikerna och de olika ensemblerna kommer varierar från gång till gång. När och var Cirkus Agnas/de Frumerie slår upp manegen hittar du här. Bakom Cirkus Agnas/de Frumerie står Joakim Agnas, solotrumpetare hos Kungliga Filharmonikerna i Stockholm, och Mattias de Frumerie, producent, amatörcellist och journalist.

Medverkande

Cirkus Agnas/de Frumerie
Spacemachine: Max Agnas - syntar, Mattias Olofsson - gitarr, Nils Agnas - trummor, Gabriel Lundh -  moogsynt och ljud)

Upplev mer av Cirkus Agnas/de Frumerie

Upplev mer av Spacemachine

Speltid

2 h (inkl. paus)

Pris

100-200 kr

 

Konserten arrangeras i samarbete med Musik i Kretslopp som är en ideell miljöfestival där alla intäkter går till solceller från vilka avkastningen går till Kulturskolan.
 

Klicka på videon för att se mer om Musik i Kretslopp