Duon LISAS

Kammarmusik: Cirkus Agnas de Frumerie/ LISAS - Release

Passerad föreställning

Datum: tisdag 7 mars

Tid: 19:00

Lokal: Stora salen på Musikaliska

Var med om en unik musikupplevelse. Duon LISAS gör på Cirkus Agnas/de Frumerie sin releasekonsert för nya albumet Fiddle and Accordion Conversations. LISAS består av Lisa Rydberg, fiol, och Lisa Långbacka, accordeon. Duon är en rising star på den svenska musikhimlen med sina egensinniga och berörande låtar. De hämtar färgerna till sitt musikskapande ur barocken, svensk och keltisk folkmusik, jazz och tango. Båda Lisorna är utbildade vid Kungliga Musikhögskolan och har var för sig lysande karriärer.

Lisa Rydberg är riksspelman och barockviolinist. Hon har gett ut fem album på egen hand, bland annat Bach på svenska tillsammans med organisten Gunnar Idenstam.

Lisa Långbacka har sin musikaliska klangbotten i folkmusiken, men rör sig ledigt mellan genrerna och har bland annat varit kapellmästare hos Cullbergbaletten, turnerat med Tomas Ledin och Norrbotten Big Band samt medverkat i Cabaret vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

LISAS har representerat Sverige i EBU:s (European Radio Union’s) folkmusikfestival i Kroatien, framträtt vid den internationella festivalen Carrefour Mondial de l’Accordeon i Québec, under Glogerfestspillene i Kongsberg, MAfestival i Brügge, vid Musikfestspiele i Potsdam samt gett konserter runtom i Sverige. De har samarbetat med bl.a. violinisten Gjermund Larsen, stråktrion Zilliacus/Persson/Raitinen och Danska Radions Kammarkör.


Program

Låtar och kompositioner från LISAS debutalbum.

Konserten är delad i två. Första delen sker i Stora salen och den andra i Clara Schumannsalen där du kan njuta av ett fritt jam i avslappnad barmiljö.

Medverkande

Lisa Rydberg, fiol
Lisa Eriksson Långbacka, ackordeon


Konsertlängd

2 timmar inkl. paus


Biljetter

100-200 kr

Konserten arrangeras av Länsmusiken i Stockholm.