Leszek Możdżer & Lars Danielsson

Jazzhelg: Leszek Możdżer & Lars Danielsson duo concert SLUTSÅLT!

Passerad föreställning

Datum: fredag 11 oktober

Tid: 19:00

Lokal: Stora salen

Konserten är slutsåld!

Musikaliskas servering öppnar kl. 18.00

Ingår i Jazzhelg på Musikaliska 11 - 13/10 i samarbete med Stockholm Jazz Festival.
Slutsåld!
Svensk basvirtuos och polsk pianoekvilibrist i intimt och avskalat samarbete

Lars Danielsson är cellisten och basisten som spelar med lyrisk närvaro och rytmiskt groove. Leszek Możdżer är pianisten som har ett melankoliskt anslag som gör sig lysande i avskalad form. Att båda har en bakgrund inom den klassiska musiken anas i deras känsla och återhållsamhet, men det är som jazzmusiker de har nått internationell toppnivå.

Sveriges Radios P2 Live Jazz utnämnde det gemensamma albumet Pasodoble till ett av 2007 års bästa album. Skivan skildrar ett avskalat och intimt minimalistiskt möte mellan två skickliga instrumentalister som förstärker och lyfter varandra. Sedan Pasodoble har det blivit fler samarbeten av olika slag. Tillsammans med andra har de bland annat släppt albumen The Time och Jazz at Berlin Philharmonic III: Leszek Możdżer & Friends. När Lars och Leszek nu spelar tillsammans under Stockholm Jazz Festival är ribban lagd extra högt.

Konserten är ett samarbete mellan Stockholm Jazz Festival och Polens ambassad i Sverige och sker i samband med 100-årsjubiléet av svensk-polska diplomatiska förbindelser. Konserten blir ett raffinerat inslag på festivalen och ett firande av det nära samarbetet – inte bara mellan dessa båda stjärnmusiker – utan också mellan Sverige och Polen.

Medverkande

Leszek Możdżer, piano
Lars Danielsson, kontrabas och cello

Speltid

ca 75 min (ingen paus)
Musikaliskas servering öppnar kl. 18.00

Biljetter

250kr
 

Ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Stockholm Jazz Festival, GAZ-System och Polska ambassaden.

Stockholm Jazz Festival 11 - 20 oktober 2019

Stockholm Jazz Festival är årets största jazzhändelse och en av Sveriges äldsta festivaler. Årets festival är den åttonde upplagan sedan Stockholm Jazz Festival flyttade inomhus och förlades till hösten. Sedan dess har festivalen vuxit sig större och starkare och nått nya publikgrupper och scener. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. Stockholm Jazz Festival drivs av Jazzklubb Fasching.

 

Stockholms Jazz Festival