Volver

Gästspel med film: Taktslag utan gränser - Flamencokväll på Musikaliska

Passerad föreställning

Datum: fredag 22 november

Tid: 18:00

Lokal: Stora salen

Program
kl. 18.00 Presentation & filmvisning La Chana
ca kl. 19.30 Paus (med servering)
ca kl. 20.00 Föreställning: Volver

Taktslag utan gränser bjuder besökaren på en helkväll i flamencons tecken. Under föreställningens första del visas den prisbelönta filmen La Chana, och därefter får publiken uppleva en musik- och dansföreställning med bland annat danskompaniet Volver.


Filmvisning: La Chana
Lucija Stojevics dokumentär skildrar La Chana, en romsk flamencodansare som återvänder till scenen efter 30 år för att ge en sista, sittande föreställning. Filmen skildrar också anledningen till varför La Chana en dag plötsligt försvann från rampljuset. Berättelsen om kollisionen mellan stjärnstatus och utsattheten i att leva med en minst sagt kontrollerande man. Filmen är mångfaldigt prisbelönt dokumentär av Lucija Stojevic som vi har glädjen att presentera i samarbete med Tempo Dokumentär-festival

  • Regissör: Lucija Stojevic
  • År: 2016
  • Speltid: 83 min
  • Undertext: Engelsk
Kvinna som står i ett vardagsrum
Under kvällen visas filmen La Chana, en dokumentär om en romsk flamencodansare.

Föreställning: Volver
Här möts nio musiker och dansare i ett stort internationellt flamencosamarbete
. Artisterna med rötter i sju olika länder möts i en poetisk, berörande, ekvilibristisk och färgglad föreställning. 
Det huvudsakliga budskapet handlar om att återvända till vår essens som människa oavsett ursprung, tradition eller könstillhörighet. Sevillabaserade Sara Holgado är den nya generationens sångare som tar sin publik med storm, Bettina Flater är en norsk gitarrist som har spelat på de viktigaste internationella flamencoscenerna. Medverkar gör också en av de främsta inom flamencofiol, Victor Guadiana från Madrid samt slagverkaren Fredrik Gille som länge arbetat med flamenco både internationellt och i Sverige. Dansarna med ursprung i fyra länder presenterar olika stilar inom flamenco och visar exempel på en samtida flamencogeneration med dess mångfald. Föreställningen innehåller specialbeställda koreografier av den levande legenden Javier Latorre.
 

Flamencodansare promenerar på järnvägspår


Medverkande

Danskompani Volver; Bellali Austria, Thetis Misiou, Pia del Norte, Antonio el Tabanco och David Montero samt Sara Holgado (sång), Bettina Flater (gitarr), Victor Guadiana (fiol) och Fredrik Gille (slagverk). Presentatörer: Susana Santa-Marta - Tempo Dokumentärfestival och Roberto Gonzalez.

Speltid

3.15 (film + föreställning)

Biljetter

300 kr/220 kr
 Ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, FlamencoFredag, Oslo International Flamencofestival, Tempo Dokumentärfestival, Västmanlandsmusiken, Instituto Cervantes, Spanska Ambassaden och DansCompagniet. Med stöd av Stockholms Stad och Kulturrådet.