Musiker gruppbild

Gästspel: Julkonsert - Absolut Jämtland

Passerad föreställning

Datum: måndag 9 december

Tid: 19:00

Lokal: Stora salen

I väntan på Sjulsmäss

Välkommen till en julkonsert med några av Sveriges mest etablerade folk- och världsmusiker som bor eller har sina rötter i Jämtland! I ett exklusivt gästspel i samarbete med Estrad Norr bjuder de upp till en konsert med värme, spelglädje och julkänsla. Klassiska jullåtar blandas med nyare låtar. Medverkar gör Hoven Droven som räknas som ett av Sveriges största folkrockband, folkmusikgruppen Triakel med lågmälda och laddade sånger, den nationellt och internationellt uppmärksammade folk- och rocksångerskan Ellen Sundberg samt den mångsidiga sångerskan, gitarristen, kompositören och ljuddesignern Safoura Safavi.

Föreställningens undertitel - I väntan på Sjulsmäss - är valt efter en gammal högtid som firades förr i tiden dagen före julafton i Tornedalen, Jämtland och Härjedalen genom att städa både hus och sig själv ordentligt ren. Musiken är utvald för att passa temat perfekt med både lugna julvisor och rockiga festlåtar.

Medverkande

Ellen Sundberg
Safoura Safavi
Hoven Droven: Kjell-Erik Eriksson, Jens Comén, Bo Lindberg, Pedro Blom, Björn Höglund
Triakel: Emma Härdelin, Kjell-Erik Eriksson, Jan Strömstedt
Konstnärlig ledare: Kjell-Erik Eriksson

Hoven Droven
Gruppen bildades 1989 och räknas idag som ett av Sveriges största folkrockband med ett alldeles eget sound. Under åren har de turnerat världen över och vunnit flera utmärkelser. Medlemmar: Kjell-Erik Eriksson, Jens Comén, Bo Lindberg, Pedro Blom, Björn Höglund.
 
Triakel
Gruppen har funnits sedan mitten av 1990-talet och spelar allt från gamla revynummer till psalmer. Ofta har visorna sitt ursprung i Jämtland eller Hälsingland. Musiken är lågmäld men laddad och arrangemangen byggs kring Emmas sång som utgör kärnan i ljudbilden. Medlemmar: Emma Härdelin, Kjell-Erik Eriksson, Jan Strömstedt.

Ellen Sundberg
Ellen fick sitt genombrott 2013 och på relativt kort tid har det blivit en händelserik resa med turnéer både nationellt och internationellt. Ofta har Ellen beskrivits som en kvinnlig Neil Young, en kvinnlig Bob Dylan, en kvinnlig The Tallest Man On Earth, något som säkert inte alltid är så lätt att förhålla sig till som en 20-årig kvinna i Jämtland.

Safoura Safavi
Safoura är en sångerska, gitarrist och kreativ regissör/kompositör/ljuddesigner, född i Iran och uppvuxen i Sverige. Efter studier vid Hvitfeldska Musikskolan studerade hon flamenco i Granada och Sevilla. Safoura har spelat med musiker i Sverige, USA och Spanien. Vid sidan av hennes olika teater- och musikprojekt reser hon runt i Europa och Nordamerika med sitt band Abjeez.

Speltid

2 h (inkl. paus med servering)

Biljetter

280 kr/220 kr

I arrangemang av Länsmusiken i Stockholm i samarbete med Estrad Norr