Kvinna med mask

Familjekonsert: Sångfågeln

Passerad föreställning

Datum: söndag 8 september

Tid: 12:00

Lokal: Stora salen

Ett färgsprakande renässansspel med dans, musik och röstakrobatik. Från 4 år.

Det fanns en gång en sångfågel, vars toner var den vackraste musik. De som hörde denna fågels sång förändrades för alltid. Det är om denna sångfågel vi tänker berätta.

Medverkande ur Sångfågeln
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Välkomna 400 år tillbaka i tiden! Till 1600-talets Italien och furstendömet Florens som styrs av två furstinnor. Publiken blir gäster i palatset och får möta en av dåtidens största kompositörer Francesca Caccini. Hon och hennes teatersällskap repeterar Francescas nya skådespel Sångfågeln - fågeln med den magiska stämman. Men Francesca verkar inte nöjd med sin sång och vill hela tiden avbryta repetitionen. Hur ska hon hinna med allt som furstinnorna ber henne om? Ibland kanske hon måste be publiken om hjälp....

Bakom produktionen står Operabyrån, som bildades 2010 av sopranen Christina Larsson Malmberg och barockviolinisten Catalina Langborn. Tillsammans med färgstarka och kreativa konstnärer som knyts till olika projekt skapar de scenkonst som tänjer på opera-begreppet. I föreställningarna förenas barockmusik och ibland nyskriven musik med ämnen som är angelägna och aktuella idag, och där kvinnor ur historien lyfts fram ur skuggorna.  Musikerna spelar ofta utantill och är en stor del i dramat. Ambitionen är att bryta hierarkier på scenen och beröra på djupet. Operabyrån tilldelades i år jämställdhetspriset Guldkvasten för att de ”bidragit till att justera musikhistorien”. Priset delas ut av organisationen Kvast.

Medverkande

Helena Lambert - dans/koreografi/manus/regi
Camilla Kandare - dans/koreografi/manus
Christina Larsson Malmberg – sopran
Catalina Langborn – barockviolin
Jonas Nordberg - teorb/barockgitarr
Kostym - Anna Kjellsdotter
Mask - Catarina Lundin
Foto - Elisabeth Ohlson Wallin
Produktion: Operabyrån

Speltid

ca 45 min

Biljetter

Barn 90 kr/vuxna 150 kr


I arrangemang av Länsmusiken i Stockholm