Manne af Klintberg som Marc Chagall

Familjekonsert: Lille Store Chagall - Premiär!

Datum: söndag 14 november

Tid: 14:00

Lokal: Stallet, Stallgatan 7

Denna konsert äger rum på Stallet, Stallgatan 7, i anslutning till Musikaliska.

Biljettsläpp den 25 augusti!

Om konserten

Ett musikaliskt drömspel

En poetisk, musikalisk föreställning om vikten av att gå sin egen väg i livet och att följa sina drömmar. Den åldrade konstnären Marc Chagall möter sig själv som barn i form av en docka. Tillsammans återvänder pojken och den gamle mannen till de minnen som format Chagalls liv. Sorg och glädje, kärlek, vänskap och drömmar. Barndomen lever kvar inom den gamle mannen under hela hans liv och påverkar honom i hans skapande. Vi reser med Chagall genom den fantastiska musikskatt som finns i de musiktraditioner där Chagalls liv ägde rum; i de fattiga judiska kvarteren i Vitryssland och vidare till Frankrike. En hyllning till fantasin, musiken, leken och konsten som vi inte kan leva utan. Passar barn från 5 år.

"Hela vår inre värld är verklighet, kanske till och med verkligare än den synliga världen". 

(Marc Chagall).

Medverkande

Annika Arnell – dockspelare
Manne af Klintberg – skådespelare 
Miriam Oldenburg – dragspel

Regi & manus: Ingalill Ellung
Dockor & scenografi: Annika Arnell 
Ljusdesign: Simon Söderberg


Annika Arnell
Konstnärligt & pedagogiskt verksam som dockspelare, dockmakare & scenograf framförallt för barn och unga inom dockteater, bild & form. Ser dockteaterns gränslösa visuella form och poetiska språk, liksom musiken, som en bro över språkbarriärer.

Miriam Oldenburg
Dragspelare och pianist som verkar som frilansande musiker, främst inom klezmer, folk- och världsmusik samt kabaré. Hon har även medverkat i berättarföreställningar samt som teatermusiker i ett tjugotal uppsättningar, bland annat på Stockholms stadsteater.

Manne af Klintberg
Manne Af Klintberg har i över 40 år arbetat som clown och skådespelare i ett stort antal föreställningar, mest känd som clownen Manne. Dialogen med barnen, upplevelsen av här och nu, är själva kärnan.

Ingalill Ellung
Verksam som dramatiker, regissör och dockspelare. Har arbetat med ett 40-tal teaterproduktioner på Stockholms stadsteater, Riksteatern m fl och har på senare år regisserat rosade föreställningar på Dockteatern Tittut och på Teater Spektaklet i Uppsala.

Speltid

ca 40 min

I arrangemang av Länsmusiken i Stockholm i samarbete med Stallet – världens musik

Föreställningen är framtagen med stöd av: Konstnärsnämnden, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse, Stockholms Stad, Region Stockholm samt Musikverket.

Foto: Håkan Jelk