Bild på brasa

Extern arrangör: Samisk afton

Passerad föreställning

Datum: lördag 30 november

Tid: 19:00

Lokal: Stora salen

En musik och berättarkväll på Musikaliska. Vi minns tillsammans, genom traditionellt och nutida berättande, jojk och musik.

I samarbete med Sameföreningen i Stockholm
 

Medverkande

Nik och Nilla Märak – systrar med rötterna längs Pärlälven. De sjunger allt från visor till musikal och räds inte att leka med traditionerna.
Anders Hällström – riksspelman från Överkalix. Överjordiska toner från fiol och dragspel likväl som visor på Överkalixmål.
Lis-Mari Hjortfors är bördig från Pärlälvsdalen. Lis-Mari har ena foten i universitetsvärlden och den andra djupt i den samiska berättartraditionen.
Mikael Pirak - slöjdare och berättare från Jokkmokk. Hans historier trollbinder och man är aldrig riktigt säker på om det man hör är sant.
Krister Stoor är omtalad som Doktor Jojk. Kristers röst fängslar, oavsett om han jojkar eller berättar. En traditionsbärare med stor kunskap om jojkar och jojkare.
Annica Wennström från Västerbotten är en av våra stora författare och berättare. Har bl.a skrivit romanen Lappskatteland.
Astrid Lindstrand Tuorda från Jokkmokk är framtidens röst. Astrids sång och jojk är som Astrid själv: vän med en kärna av urskog och tradition.
Elin Teilus är en inkännande sångerska, jojkare och skådespelare bördig från Udtjamarkerna nära Pitälven. Med närvaro och magisk röst väcker hon norrskenets dans och jordens urkraft.
Ylva Gustafsson är liksom brodern Ola från Jämtland. Ylva är skådespelare och föreläsare och jobbar även med Uttryckande konstterapi. Hon framför både traditionell sydsamisk vuelie och egna jojkar.
Ola Gustafsson är en mångfacetterad musiker. Han är sångare, pianist och sångpedagog utbildad på KMH. Han komponerar musik och spelar bl.a. jazz i olika sammanhang.
Markus Räsänen är en lyhörd dragspelare med ett unikt uttryck. Han är djupt förankrad i både svensk och finsk folkmusik.

Värdar: GÅLMUK (Nik Märak, Nilla Märak och Anders Hällström)

 

Collage på medverkande Samisk afton


Speltid

2h

Biljetter

280 kr/vuxna
150 kr/ungdomar upp till 26 år
100 kr/barn upp till 18 år